Lukasenko se teme de rachetele Ucrainei: „Am spus deja de o mie de ori ca nu vreau sa trimit militari in Ucraina. N-avem ce face acolo in Ucraina”

externe

Alexandr Lukasenko, refuz, datorii, 200 de milioane de dolari, investitori rusi

Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, a insistat din nou ca nu va trimite militari in Ucraina, transmite EFE, citata de Agerpres.

”Astazi se vehiculeaza ideea ca Lukasenko vrea sa-si trimita militarii in Ucraina. Am spus deja de o mie de ori ca nu am astfel de planuri”, a afirmat vineri presedintele belarus, in timpul unui eveniment care a avut loc la Corporatia Nationala de Biotehnologie din Belarus (BNBC), potrivit agentiei oficiale BELTA.

Lukasenko a sustinut ca, de fapt, opozitia ”autoexilata” este cea care ii trimite pe belarusi la moarte.

”N-avem ce face acolo in Ucraina. Nu avem nevoie sa trimitem oameni acolo ca sa lupte”, a insistat el.

La sfarsitul lunii octombrie, Ucraina si-a intarit fortele in regiunea nordica din apropierea Belarusului pentru a contracara orice posibil nou atac peste granita, a anuntat Statul Major General al tarii.

„In momentul de fata, crearea unei forte de atac (in Belarus) nu este observabila. (Dar) exista si vor exista amenintari. Reactionam, ne-am marit deja trupele in directia nordica”, a declarat Oleksii Hromov, adjunctul sefului Directiei principale de operatiuni a Statului Major General.

EFE noteaza ca, pe parcursul invaziei ruse in Ucraina, Belarusul s-a situat de partea presedintelui rus Vladimir Putin si si-a pus la dispozitie teritoriul pentru lansarea de atacuri impotriva Kievului.

Separat, Lukasenko a mai anuntat ca Belarus si Rusia au ajuns la un acord in privinta crearii unei constelatii comune de sateliti, inclusiv militari.

”Am cazut de acord cu Rusia sa cream o constelatie comuna de sateliti in spatiu. Nu sunt doar in scopuri militare. Rusia e uriasa. Si am reusit sa facem parte din acest program si sa cream aceasta constelatie de sateliti impreuna cu rusii”, a insistat el.

Lukasenko a sustinut ca tara sa este pregatita ”pentru ceva mai mult decat sa lanseze pe cineva in spatiu, (este pregatita) pentru lansarea propriului nostru cosmonaut”.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: