„Lumea araba va fi epicentrul schimbarilor globale in 2024. Ceea ce parea aproape imposibil ieri au devenit fapte concrete”, anunta seful serviciilor secrete rusesti

externe

Seful serviciului de informatii externe al Rusiei (SVR) a sustinut ca lumea araba va fi in centrul luptei pentru o noua ordine mondiala anul viitor, relateaza TASS.

Serghei Nariskin considera ca in tarile arabe „se spulbera ambitiile elitelor globaliste de a juca rolul unui hegemon global, pe care si l-au imaginat pentru ele insele dupa prabusirea Uniunii Sovietice”.

Intr-un articol scris pentru revista Razvedcik (Ofiter de informatii) a SVR, Nariskin a atras atentia asupra faptului ca invazia Irakului, faimoasa „primavara araba” care a distrus Libia si Yemenul, razboiul prelungit din Siria, aparitia organizatiei teroriste Statul Islamic si, in cele din urma, incercarile de a pune „polii” sunniti si siiti din Orientul Mijlociu unul impotriva celuilalt au fost doar cateva dintre „manifestarile criminale ale gandirii strategice de la Washington si din alte cateva capitale occidentale”.

Motivul principal al prabusirii acestei „politici unilaterale si mioape a Occidentului este incredibil de simplu” – este „o alta trezire, de data aceasta autentica, a popoarelor din Orientul Mijlociu, spre deosebire de faimoasa Primavara Araba pe care Washingtonul a pus-o la cale acum zece ani”, crede Nariskin.

„Pe de o parte, aceasta trezire s-a manifestat prin venirea la putere a unor lideri puternici si suverani intr-o serie de tari arabe, iar pe de alta parte, prin cresterea rapida a sentimentelor anti-americane si, in general, anti-occidentale in regiune”, a declarat el.

„Lumea multipolara este deja o realitate pe care globalistii nu o vor putea ‘anula'”, spune Nariskin. „Ceea ce parea aproape imposibil ieri: normalizarea relatiilor dintre Arabia Saudita si Iran, intrarea acestora, impreuna cu Egiptul si Emiratele Arabe Unite, in grupul BRICS si revenirea Siriei in ‘familia araba’, sunt acum fapte concrete”, a mai spus el.

„Rusia saluta in toate modurile posibile si va continua sa contribuie la succesul acestor procese in masura posibilitatilor sale”, afirma directorul SVR. „Dar principalul lucru este ca toate acestea atesta starea de spirit generala din lumea araba in favoarea solutionarii reciproc acceptabile a conflictelor, a cautarii in comun a unor modalitati de abordare a problemelor de securitate si a unor relatii constructive previzibile, bazate pe interese economice si umanitare comune”, a mai spus Nariskin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: