Lumea crestina, in stare de soc: Patru maicute au fost impuscate in cap de extremisti ISLAMISTI

externe

Mai multi barbati inarmati au luat cu asalt un asezamant caritabil in care functiona organizatia crestina de caritate, Misionary of Charity, provocand moartea a 16 persoane, printre care si patru calugarite catolice.

Masacrul a inceput atunci cand doua persoane inarmate au incnjurat o aripa unde locuiau persoane in varsta din Aden (Yemen). Intre timp, alte patru persoane au intrat in cladire, sub pretextul ca vor sa isi viziteze mamele, conform declaratiilor martorilor.

Barbatii au intrat apoi intr-o alta camera, au incatusat victimele dupa care le-au impuscat in cap. O calugarita, care a scapat, fiind salvata de localnici, spune ca a ramas in viata pentru ca a stat ascunsa intr-un frigider dintr-o camera, dupa ce unul dintre paznici i-a strigat sa fuga, noteaza ABC News.

80 de persoane locuiau in acest centru infiintat de Misionarele Caritatii, o organizatie pusa pe picioare de Maica Tereza. Orasul Aden a fost cuprins de haos, dupa ce coalitia condusa de Arabia Saudita a recucerit orasul care cazuse in mainile rebelilor Houthi vara trecuta.

Partea de sud a Yemenului este neguvernata, aici gasindu-si salas atat Al Qaida, cat si ISIS. ISIS a mai revendicat cateva atacuri mortale in Aden, inclusiv un atentat sinucigas in care a murit guvernatorul orasului, dar si mai multe tentative de asasinat asupra oficialilor.

Bisericile din Aden au mai fost tinta extremistilor islamici. Vara trecuta, o biserica catolica din regiune a fost incendiata de extremistii islamici.

Papa Francisc a transmis astazi regretele sale pentru acest incident, declarandu-se socat de uciderea celor patru maicute. Din primele informati se pare ca doua maicute erau din Rwanda, una din India iar alta din Kenya.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: