Lupta anticoruptie: Doi judecatori de la Curtea de Apel Kiev au fost suspendati din functie fiind suspectati de luare de mita

externe

curte de apel, texas, contraceptive, interzise, minore, Evul Mediu, Donald Trump

Consiliul Suprem de Justitie i-a suspendat pana la 30 ianuarie 2024 pe judecatorii Curtii de Apel din Kiev, Viaceslav Dziubin si Igor Palenik, suspectati luare de mita, relateaza Ukrinform.

„Consiliul Suprem de Justitie a decis sa admita partial cererea procurorului general adjunct, seful Procuraturii specializate anticoruptie Oleksandr Klimenko si decide suspendarea temporara, pana la 30 ianuarie 2024, a judecatorului Curtii de Apel din Kiev, Palenik Igor Grigorovici, pentru a fi demarata cercetarea penala”, – a anuntat purtatorul de cuvant Grigorii Usik.

Agentiile ucrainene anticoruptie NABU si SAP au demascat patru judecatori ai Curtii de Apel din Kiev care au luat mita in schimbul unei decizii favorabile.

Potrivit anchetei, judecatorul Viaceslav Dziubin a primit 35.000 de dolari drept mita pentru ridicarea sechestrului asupra a doua avioane in cazul fostului sef al companiei Motor-Sichi, Viaceslav Boguslaev.

Dziubin a pastrat 10 mii de dolari, iar restul de 25.000 de dolari i-a dat altor trei judecatori ai Curtii de Apel din Kiev – Iurii Sliva, Igor Palenik si Viktor Glinani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: