Lupta anticoruptie, „moment de prostie colectiva”. Consilierul lui Dragnea anunta ca Lazar si Hellvig vor fi indepartati

analize

Doru Buscu, consilier neoficial al lui Liviu Dragnea, considera ca „proslavirea” luptei anticoruptie a fost un „moment de prostie colectiva” si anunta ca Augustin Lazar si Eduard Hellvig vor fi indepartati.

Intr-un articol publicat in Catavencii, Buscu anunta ca imediat dupa ce Lazar va fi schimbat, va urma si randul lui Hellvig, seful SRI.

„Eduard Hellvig e pe cale sa nu imbatrineasca in fruntea SRI. Secretele – specialitatea acestei organizatii – ii scapa printre degete, asa cum ii cad unui trisor amator cartile din mineca”, scrie Buscu.

Consilierul lui Dragnea afirma apoi ca declaratiile apreciative la adresa modului in care DNA si SRI au coordonat lupta anticoruptie reprezinta un „moment de prostie colectiva”.

„Cum protocolul secret cu Parchetul General, devenit acum public, are prevederi care calca exact pe urmele celuilalt, din 2009, gasit de CCR ilegal, e posibil ca de aici sa vina consecinte. Una e limpede si imediata: Inspectia Judiciara va ancheta Parchetul General. Ministrul Justitiei a anuntat deja ca, in lumina acestor invirteli secrete cu SRI, iesite la iveala, incepe evaluarea lui Augustin Lazar. A doua consecinta, poate si cea mai grava, il poate privi pe Hellvig. Pe linga ancheta pe care Comisia de supraveghere a activitatii SRI trebuie s-o faca, Parlamentul poate lua decizia suspendarii sefului SRI.

Asa cum arata razboiul politic in acest moment, e de asteptat ca ambele consecinte sa intre in faza executiei politice: si Lazar, si Hellvig sa fie schimbati.

(…) Cu Lazar si Hellvig indepartati, cu legea de functionare a SRI modificata si cu bugetele dusmanilor taiate, PSD poate rasufla o vreme si poate da semnalul ca politizarea institutiilor de forta se va face in sens invers.

Va veni, poate, un timp in care SRI si DNA vor fugari politicienii in directia opusa. Coruptia s-ar putea muta de la tabara Dragnea-Tariceanu la tabara Iohannis, dosarele i-ar putea discredita pe liderii de la PNL, de la USR si de la Cotroceni. Abia atunci, poate, vom intelege ce stupida si tragica a fost aceasta boala a proslavirii SRI si DNA, cu care ne-am molipsit singuri intr-un moment de prostie colectiva”, a mai scris Buscu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: