analize

Lupta anticoruptie, „moment de prostie colectiva”. Consilierul lui Dragnea anunta ca Lazar si Hellvig vor fi indepartati

Doru Buscu, consilier neoficial al lui Liviu Dragnea, considera ca „proslavirea” luptei anticoruptie a fost un „moment de prostie colectiva” si anunta ca Augustin Lazar si Eduard Hellvig vor fi indepartati.

Intr-un articol publicat in Catavencii, Buscu anunta ca imediat dupa ce Lazar va fi schimbat, va urma si randul lui Hellvig, seful SRI.

„Eduard Hellvig e pe cale sa nu imbatrineasca in fruntea SRI. Secretele – specialitatea acestei organizatii – ii scapa printre degete, asa cum ii cad unui trisor amator cartile din mineca”, scrie Buscu.

Consilierul lui Dragnea afirma apoi ca declaratiile apreciative la adresa modului in care DNA si SRI au coordonat lupta anticoruptie reprezinta un „moment de prostie colectiva”.

„Cum protocolul secret cu Parchetul General, devenit acum public, are prevederi care calca exact pe urmele celuilalt, din 2009, gasit de CCR ilegal, e posibil ca de aici sa vina consecinte. Una e limpede si imediata: Inspectia Judiciara va ancheta Parchetul General. Ministrul Justitiei a anuntat deja ca, in lumina acestor invirteli secrete cu SRI, iesite la iveala, incepe evaluarea lui Augustin Lazar. A doua consecinta, poate si cea mai grava, il poate privi pe Hellvig. Pe linga ancheta pe care Comisia de supraveghere a activitatii SRI trebuie s-o faca, Parlamentul poate lua decizia suspendarii sefului SRI.

Asa cum arata razboiul politic in acest moment, e de asteptat ca ambele consecinte sa intre in faza executiei politice: si Lazar, si Hellvig sa fie schimbati.

(…) Cu Lazar si Hellvig indepartati, cu legea de functionare a SRI modificata si cu bugetele dusmanilor taiate, PSD poate rasufla o vreme si poate da semnalul ca politizarea institutiilor de forta se va face in sens invers.

Va veni, poate, un timp in care SRI si DNA vor fugari politicienii in directia opusa. Coruptia s-ar putea muta de la tabara Dragnea-Tariceanu la tabara Iohannis, dosarele i-ar putea discredita pe liderii de la PNL, de la USR si de la Cotroceni. Abia atunci, poate, vom intelege ce stupida si tragica a fost aceasta boala a proslavirii SRI si DNA, cu care ne-am molipsit singuri intr-un moment de prostie colectiva”, a mai scris Buscu.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Un tablou valoros furat din Oxford (UK) a fost recuperat in Romania. Tabloul valoreaza cateva milioane de euro

Un tablou din secolul al XVII-lea care a fost furat din galeria de arta a…

O oră ago

Vesti bune de Paste: carnea de pui si ouale din Romania sunt fara riscuri pentru consumatori, anunta Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentelor

Carnea de pui si ouale din Romania sunt fara riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor…

53 de minute ago

Seful CJ Calarasi, prezent la DNA Constanta unde asista la o perchezitie informatica

Seful CJ Calarasi, Vasile Iliuta (PSD), este prezent vineri dimineata la sediul DNA Constanta pentru…

2 ore ago

Un bombardier Tu-22M3, purtator de rachete de croaziera, s-a prabusit in Rusia, cel mai probabil doborat de artileria antiaeriana ucraineana – VIDEO

Vladimir Vladimirov, guvernatorul regiunii ruse Stavropol Krai, a declarat ca un avion s-a prabusit in…

O oră ago

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, da asigurari ca „nu exista riscul unui flux masiv de migranti ilegali” in Romania

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, a afirmat ca, de la inceputul acestui an, s-au inregistrat…

2 ore ago