Lupta dramatica a lui Avram Iancu din Petrosani: Traversare INOT (42 km) a Canalului Manecii

news

Romanul Avram Iancu (39 de ani), din Petrosani, a inceput marti dimineata traversarea Canalului Manecii, in cea de-a treia tentativa a sa de a strabate inot distanta dintre cele doua maluri, doar in slip si cu o casca pe cap, asa cum prevad normele de omologare ale acestei performante de catre Channel Swimming Association – organizatia acreditata in acest sens.

UPDATE Romanul Avram Iancu (39 ani) a esuat in tentativa sa de a traversa inot Canalul Manecii, el fiind nevoit sa abandoneze cursa marti seara, dupa mai bine de 12 ore, din cauza curentilor puternici generati de reflux si a starii de oboseala.

In ciuda vremii urate, cu ploaie, bibliotecarul din Petrosani s-a aratat optimist in ceea ce priveste sansele sale de reusita, el afirmand ca este pregatit sa infrunte orice.

‘Conditiile de inot nu sunt optime. Sunt pregatit mental sa infrunt orice! Parca asa ne este dat noua, romanilor, sa infruntam si sa suportam mai mult decat ar fi normal’, a scris Iancu pe pagina sa de socializare.

Startul in traversarea Canalului Manecii a fost dat la ora 7,39 (ora locala) de pe Shakespeare Hill Beach, o plaja situata intre Dover si Folkestone, iar finalul cursei va fi pe malul francez, in zona Gris Nez, distanta dintre cele doua puncte de reper fiind apreciata ca fiind cea mai scurta.

Sportivul va strabate totusi circa 42 de kilometri, deoarece parcursul de inot nu este unul in linie dreapta, el fiind asistat de o echipa formata din sapte romani aflati la bordul navei de pilotaj Sea Leopard.

Pe timpul traversarii Canalului Manecii, Avram Iancu se va alimenta si va bea apa la intervale de cate 30 de minute, iar la fiecare ora va manca o jumatate de banana.

Echipa sa a pregatit cursa din punct de vedere logistic, astfel ca Adrian Popescu, de la principalul sponsor al sportivului, compania Ice World, se va ocupa de intocmirea unei harti a traseului strabatut. Cand se va alimenta, echipa ii va arata lui Avram Iancu o pancarta cu distanta si traseul parcurs, pentru a nu mai fi probleme cu devierea cursului din cauza curentilor. In plus, Avram Iancu va purta la mana un ceas special care-i va indica locul in care se afla si cat mai are de parcurs pana la finalul cursei.

Avram Iancu se antreneaza de trei saptamani la Dover (Marea Britanie), precizeaza Agerpres.

El a mai incercat, in august si octombrie 2014, sa traverseze inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, dar a esuat la circa 15 kilometri de malul francez, dupa ce organizatorii i-au cerut sa se opreasca din cursa pentru ca valurile si curentii mari i-ar fi pus viata in pericol.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: