Lupta lui Ghinea cu MAFIA PSD: „Au declansat jihadul. Am primit amenintari dupa ce am sesizat DNA-ul”

politica

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dezvaluit  la Digi24 ca a primit amenintari din partea unor membri PSD. El dat mai multe detalii despre audierile din Comisia pentru afaceri europene, in care a fost prezent ilegal Sebastian Ghita.

„Este membru al comisiei SRI si, potrivit regulamentului, nu avea voie sa participe la alte comisii”, a spus Ghinea, care a subliniat ca Sebastian Ghita il ameninta si ii spune „fel de fel de chestiuni”, dupa ce a trimis la DNA un raport al Corpului de control privind un contract de aproape 40 de milioane de euro al unei firme controlate, prin interpusi, de Ghita.

Cristian Ghinea a acuzat-o si pe Ana Birchall, presedintele Comisiei, ca l-a amenintat „si prin sms ca o sa imi arate ea mie – nu am inteles la ce se refera”. „Ana Birchall abuzeaza din pozitia pe care o are pentru a hartui conducerea Ministerului Fondurilor Europene. S-a vazut asta azi la comisie, unde a fost si Sebastian Ghita, care nu avea ce cauta acolo. Potrivit regulamentului, membrii comisiei de control al SRI nu au voie in alte comisii”.

Ghinea a explicat si care este sursa acestor amenintari: „Am scos la lumina contracte de 750 milioane de lei in domeniul IT al unor firme controlate de Ghita, am trimis saptamana trecuta la DNA un contract de 40 milioane de euro al unei firme controlate prin interpusi de Sebastian Ghita.

Am gasit demarat acest control al corpului de control al ministerului, fusese comandat de predecesoarea mea. Raportul spune ca achizitia a fost cu suspiciuni, deci se aplica o corectie de un sfert, pierdem din start 10 milioane de euro, intrucat achizitia a fost suspecta. Apoi cadrul modular – acest sistem a fost receptionat fara a fi testat, ceea ce reprezinta o incalcare flagranta a procedurilor.

Am primit raportul Corpului de control, a doua zi l-am trimis la DNA. Este alegerea ministrului ce face cu acest raport. Dar de ce as fi oprit eu aceasta ancheta a corpului de control? Am anuntat ca am trimis la DNA si de atunci, Jihad!, domnul Ghita personal ma ameninta, imi spune fel de fel de chestiuni, azi nu avea dreptul sa fie la comisie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: