Lupta unui TANAR cu mafia padurilor si cu Schweighofer. Politistii se uitau cum este AGRESAT

news

Gabriel Paun, membru al organizatiei Agent Green, a fost agresat de paznicii fabricii lui Gerald Schweighofer, fara ca politistii sa intervina,  in timp ce culegea informatii de spre modul in care se taie masiv padurile. Incidentul a avut loc in Parcul National Retezat, in conditiile in care Schweighofer sustinea ca nu primeste lemne taiate din aceste zone.

„Schweighofer era la vremea aceea singura companie care isi afisa pe website politica clara de a refuza lemn din parcuri naturale si nationale. In urma intalnirii s-a clarificat ca este de fapt vorba doar de parcurile nationale. Fara sa intelegem exact mecanismul folosit de companie am primit asigurari ca Schweighofer stie cu precizie ca nu foloseste lemn din parcuri nationale.

Am luat declaratia de buna, dar ne-am permis sa si probam situatia in teren. Am ales sa verificam minunea chiar in Parcul National Retezat, cel mai vechi din Romania si ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de clima temperata a Europei. Am descoperit ca trei companii de exploatare au scos in anul 2014 peste 10.000 metri cubi de lemn din parc, adica cam 500 de camioane pline cu busteni. Brazii si molizii s-au dus la fabrica Schweighofer din Sebes, iar resturile la Kronospan, tot la Sebes. Ca sa tragem linie am ales unul dintre camioanele incarcate cu busteni, transati pe loc din arbori falnici, spre a fi filmat din parc pana la poarta fabricii din Sebes.

Fiind raportat in repetate randuri drept ilegal, camionul a fost oprit de Politia Hateg si de Politia Sebes pentru a fi controlat. In niciun caz politia nu a completat rubrica dedicata de pe aviz pentru intreruperea transportului si in cele din urma au permis camionului sa intre pe poarta fabricii. Sub ochii politistilor am fost pus la pamant de paznicii fabricii in momentul in care culegeam de pe domeniul public dovezile filmate pentru a le discuta cu Schweighofer. I-am rugat pe politisti sa cheme o ambulanta si le-am spus ca vreau sa fac o plangere. Acestia mi-au spus sa imi chem singur ambulanta si sa ma duc la sectie sa fac plangere daca vreau. Dupa ce mi-am petrecut noaptea la spital, m-am trezit plin de speranta sa fac trei chestii: sa il votez pe Iohannis presedinte, sa fac plangerea la politie si sa clarific situatia cu Schweighofer. Cu votul a fost simplu, am putut vota la Sebes. Cu plangerea a fost mai greu pentru ca politia din Sebes se codea sa accepte ca vreau sa ma plang nu doar de paznici, dar si de politistii cel putin dubios de letargici”, a povestit Gabriel Paun pentru romaniacurata.ro.

Tanarul a realizat si un film despre taierile masive de padure, care oana acum a avut peste un milion de vizualizari.

Taieri rase ilegale in Rezervatia Naturala Raul TurVIDEOROMSILVA este Dumnezeul padurilor, inclusiv al ariilor naturale protejate, cu drepturi deplineCristian Pop, seful ocolului silvic Livada din judetul Satu Mare a dat liber la taieri rase in rezervatia naturala Raul Tur fara sa ceara avizul custodelui ariei protejate. Conform legii fapta este ilegala si cercetata acum penal.Cu toate acestea domnul Pop ramane convins ca a procedat corect avand in vedere ca habitatele naturale au fost create de ROMSILVA si nu de mama natura. Astfel, un sef de ocol, ridica silvicultorii la rangul de Dumnezeu, creator al naturii si cu drept de distrugere a acesteia.

Posted by Agent Green on Tuesday, May 12, 2015

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: