„Luptatori ISIS au ajuns in Europa sub acoperirea de refugiati” – DEZVALUIRILE unor traficanti din Turcia

externe

Tot mai multe voci vorbesc cu ingrijorare despre posibilitatea ca in randul refugiatilor sa se afle si teroristi. Un traficant de persoane din Turcia a confirmat ca jihadisti ai organizatiei teroriste au fost introdusi ilegal in Europa, ascunsi printre refugiati nevinovati.

Intr-un interviu acordat popularei publicatii americane BuzzFeed, un contrabandist din Turcia a dezvaluit ca a trimis „zeci” de luptatori ISIS in Europa, mascati ca „refugiati”. El percepe 2.500 de dolari de la fiecare refugiat pe care il ajuta sa ajunga in Europa.

Prezentat doar ca Hassan, el a spus ca visul islamistilor este sa existe un califat nu doar in Siria, ci in intreaga lume si ca acest lucru se va intampla in curand. „Unii vin ca refugiati. Altii au ajuns in Europa si sunt pregatiti de lupta”, a spus acesta. Hassan a confirmat planurile ISIS de a se infiltra in tarile occidentale.

Hassan a povestit ca in vara lui 2014 a avut un client care “semana cu un simplu refugiat”. Cei doi s-au imprietenit, si Hassan a afla ca barbatul este unul dintre sefii de nivel mediu din ISIS. Dupa ce acesta a ajuns in Grecia, i-a transmis lui Hassan un mesaj: “Vrem sa-i aduci aici si pe fratii nostri”.

In lunile care au urmat, jihadistul din ISIS i-a mai trimis inca zece clienti. Fiecare dintre ei a platit cu 1.000 de dolari in plus fata de ceilalti refugiati sirieni. „Este usor pentru ei sa ajunga in Europa. Ei pot sa mearga la orice traficant si sa spuna ca sunt refugiati”, a mai explicat Hassan.

Agentii ISIS se bucura de generozitatea tarilor occidentale si se infiltreaza ca refugiati in Europa, a mai spus Hassan. Luptatorii organizatiei Statul Islamic se folosesc de traficanti de persoane din zona pentru a calatori impreuna cu valul de imigranti prin Ungaria, Austria, Germania, Belgia si Suedia, a confirmat traficantul.

Un alt traficant de persoane intervievat de BuzzFeed a declarat ca a trimis in Europa “zeci” de membri ai Statului Islamic. “Ma intereseaza doar banii. Nu imi pasa daca erau membri ISIS sau simpli refugiati”, a spus acesta.

El a relatat ca niciunul dintre acestia nu a recunoscut ca este din ISIS. Ei isi spuneau „frati” si erau foarte secretosi, refuzand sa vorbeasca cu ceilalti refugiati, insistand sa se intalneasca pentru a aranja drumul catre Europa doar in hotelurile in care stateau. Si acestia au platit mai mult decat ceilalti refugiati. „Au dat atat de multi bani incat prefer sa ma ocup de ei decat de vreun refugiat sarac”, s-a justificat traficantul.

“Cu siguranta ei nu se duc acolo pentru turism. Ei au credinta si sunt dispusi sa moara pentru credinta lor. Ei iubesc moartea mai mult decat iubiti voi viata”, a mai spus traficantul.

Concluzia a tras-o Hassan: „In Coran scrie ca daca ei vin sa lupte cu tine, atunci trebuie sa te lupti cu ei. Iar statele occidentale le bombardeaza tarile”.

Interviul a fost publicat in noiembrie 2014. De atunci au intrat in Uniunea Europeana peste 300.000 de refugiati.

Peste 1,5 milioane de sirieni au migrat in Turcia pe cont propriu, si alte cateva milioane se afla acum in Liban si in Iordania. Si aproape toti cei care au ajuns in Europa sunt musulmani. Administratia prezidentiala a SUA a anuntat ca este dispusa sa primeasca, pana la incheierea mandatului lui Barack Obama, 65.000 de imigranti. Michael Steinbach, expert in combaterea terorismului, a declarat in fata congresmenilor americani ca nu exista nicio modalitate sigura de a-i verifica pe refugiatii sirieni.

In tot acest timp, liderii ISIS continua sa se laude cu atacurile teroriste din acest an. Abu Mohammed al-Adnani, purtatorul de cuvant al organizatiei Statul Islamic, a vorbit despre atacurile din Australia, Belgia si Franta. El a reiterat apelul facut musulmanilor din intreaga lume de a-i ucide pe cetatenii care lupta impotriva jihadistilor.

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a fost ironizat saptamana trecuta de catre mass-media europeana cand a declarat ca Ungaria inchide portile pentru imigranti tocmai pentru a-si pastra mostenirea crestina. „Afluxul de refugiati in Europa ameninta sa submineze radacinile crestine ale continentului european si guvernele trebuie sa-si controleze granitele inainte de a putea decide cati solicitanti de azil pot primi”, a scris premierul ungar Viktor Orban, intr-un articol de opinie publicat in Frankfurt Allgemeine Zeitung.

Clare Lopez, un analist in problemele din Orientul Mijlociu, a spus la randul lui ca mai multi lideri europeni ar trebui sa fie la fel de abili precum Orban. „Azi, sistemul stat national si conceputul de suveranitate nationale sunt atacate in mod organizat de catre fortele miscarii jihadiste. Iar Jihadul nu este doar un fenomen violent, ci se poate manifesta si intr-o multime de alte maniere, inclusiv hegira”, a declarat acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: