Lupte de strada in Herson, rusii isi pregatesc retragerea si din acest oras cheie din sudul Ucrainei – Video

externe

Fortele ruse isi pregatesc posibile cai de retragere din regiunea Herson (sud), unde au scufundat in Nipru noua vagoane pentru a improviza o trecere in zona hidrocentralei Kahovskaia, afirma Statul Major al armatei ucrainene intr-un buletin informativ sambata seara, citat de Unian si Ukrainska Pravda, citate de Agerpres.

„In legatura cu actiunile reusite ale fortelor noastre privind scoaterea din functiune a tuturor podurilor peste fluviul Nipru in directia Herson, invadatorii au inceput sa-si amenajeze cai de retragere”, indica Statul Major ucrainean.

Potrivit armatei, in zona hidrocentralei Kahovskaia, pentru a construi in viitor o trecere, trupele inamice au scufundat noua vagoane.

Anterior, agentii de presa ucrainene au relatat ca in orasul Herson ocupat temporar se aud explozii puternice.

Explozii au fost auzite in cursul serii, dar in acel moment nu a fost anuntata nicio alerta de raid aerian pe teritoriul regiunii Herson, indica Unian.

Conform unor conturi de Telegram, in diferite cartiere ale Hersonului se aud impuscaturi. Se presupune ca s-ar da lupte de strada. Unii observatori ucraineni presupun ca unii soldatii rusi isi regleaza conturi intre ei. Nu exista deocamdata informatii oficiale referitoare la aceste incidente din oras, potrivit Unian.

Mai mult despre: ,

Comentarii: