Lupte intre trupele ruse, mercenarii Wagner au arestat un ofiter rus care a tras impotriva lor. Cum si-a justificat acesta actiunea – Video

externe

Grupul de mercenari Wagner anunta ca a retinut un ofiter al armatei regulate ruse, care ar fi deschis focul asupra unui vehicul Wagner in Ucraina, informeaza BBC.

Intr-o inregistrare video, ofiterul spune ca incidentul a avut loc in timp ce era beat, din cauza antipatiei sale fata de Wagner.

Anterior, comandantul trupelor Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat ca armata rusa a minat drumurile folosite de Wagner pentru a parasi orasul Bahmut.

Evgheni Prigojin a lansat mai multe atacuri dure la adresa celor mai inalti oficiali din domeniul apararii din Rusia, plangandu-se frecvent de lipsa de munitie in timpul bataliei pentru Bahmut, in estul regiunii ucrainene Donetk.

Grupul Wagner a condus luptele de acolo pentru partea rusa, care au devenit cea mai lunga si mai sangeroasa batalie a razboiului.

Luna trecuta, a afirmat ca a preluat controlul total al orasului si ca va transfera controlul armatei ruse.

Intr-o inregistrare video postata pe canalul Telegram al biroului de presa al lui Prigojin, se vede cum ofiterul rus este interogat in legatura cu incidentul.

In acesta, el spune ca a deschis focul asupra unui vehicul Wagner in timp ce se afla in stare de ebrietate, din cauza „animozitatii sale personale”.

De asemenea, el sustine ca intre 10 si 12 dintre subordonatii sai au dezarmat un grup de luptatori Wagner, desi nu este clar daca acest lucru a facut parte din acelasi incident.

Intrebat de ce nu-i place grupul Wagner, el a raspuns ca „nu stie”.

Cu putin timp inainte de aparitia videoclipului, Prigojin a publicat un raport in care sustinea ca grupuri legate de Ministerul rus al Apararii au plantat explozibili pe drumurile de iesire din Bahmut, pe care luptatorii Wagner le foloseau pentru a se retrage din oras.

Intrebat de un jurnalist despre dovada implicarii Ministerului Apararii in acel episod, Prigojin a raspuns prin publicarea videoclipului cu ofiterul retinut.

„Aici este cireasa de pe tort, deci nu exista nicio indoiala”, a scris el, desi ofiterul pare sa vorbeasca despre un alt incident.

Luni, Prigojin a criticat din nou conducerea militara a Rusiei, afirmand ca armata rusa a pierdut controlul asupra unor pozitii din jurul Bahmut, descriind acest lucru ca fiind o „rusine”.

El a facut apel la ministrul apararii, Serghei Soigu, si la seful Statului Major General, Valeri Gerasimov, sa se deplaseze pe linia frontului si sa reuneasca trupele.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: