„M-a terminat psihic”. Declaratii terifiante ale martorilor la accidentul sinistru de pe Autostrada Soarelui – VIDEO

news

ISU Calarasi a activat planul rosu de interventie pentru accidentul in lant inregistrat sambata dimineata pe A2, la kilometrul 67, in apropiere de Lehliu, in care au fost implicate cel putin de 29 autovehicule, pana la aceasta ora fiind confirmat decesul a trei persoane iar numarul ranitilor a ajuns la 50.

Este un accident fara precedent pentru A2 in ceea ce priveste numarul de victime. A mai fost un carambol in anul 2006, cand a fost implicat un numar mai mare de masini, in jur de 50, dar atunci nu a existat decat o persoana decedata. Cauza acelui carambol a fost fumul provenind de la incendierea miristilor.

„Este o priveliste macabra”, a povestit la Digi24 Florin Vladescu, martor ocular. El a spus ca vizibilitatea era foarte scazuta, sub 25 de metri.

„Nu trebuie sa dam vina pe soferi, nu se circula cu viteza mare, lumea era constienta ca era ceata. S-a ajuns la un carambol in momentul in care un sofer a iesit dintr-o parcare”, a relatat martorul.

Un tir a reusit sa evite primul carambol si a franat la timp, dar s-a produs un nou carambol, in care a fost implicat si un microbuz. Doua dintre victimele care au decedat se aflau in microbuz.

„Auzisem de accident prin statie, ca am statie pe masina. Am lasat-o usor, am pus avarie si cand am ajuns aici am avut parte de niste imagini macabre. (…) Este la un moment dat un Logan alb. Grupul acela de masini, cei de acolo au avut zile pentru ca in spatele Loganului a reusit sa opreasca un tir. Aici este numai o parte a accidentului. In spatele tirului a intrat un microbuz, am inteles ca sunt vreo doi morti in acel microbuz. Iar in spatele microbuzului, la randul lui a fost lovit de inca vreo 2-3 masini”, a povestit Florin Vladescu.

„Lucrez in domeniul medical, lucrez cu spitalele, dar ceea ce am vazut aici m-a terminat psihic”, a mai spus Vladescu.

Reprezentantul ISU Calarasi a precizat ca a fost nevoie de descarcerarea a 9 persoane.

Purtatorul de cuvant al ISU Dobrogea, Paula Anghel, a anuntat ca au fost mobilizate forte de la Medgidia si Cernavoda, fiind trimise in sprijin, pentru eventuale interventii la accidentul rutier de pe A2, doua ambulante SMURD (categoria B2) si un ATPVM (Autovehicul de Transport Pentru Victime Multiple).

In prima faza, 15 raniti au fost transportati la spitalul din Lehliu, o parte dintre acestia fiind insa redirectionati catre unitati medicale din Capitala. Noua persoane erau incarcerate in momentul in care salvatorii au ajuns la locul accidentului, potrivit ISU Calarasi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: