„M-am invatat minte”. Iohannis anunta ca PSD nu va mai ajunge sa preia functia de premier cat timp va fi presedinte

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca PSD nu va mai ajunge la guvernare cat timp el se va afla la Cotroceni.

Intrebat despre declaratia facuta in momentul in care a acceptat-o pe Viorica Dancila ca premier („Am decis sa mai dai o sansa PSD-ului”), Iohannis a raspuns ca „m-am invatat minte”.

„M-am invatat minte, dar nu cred ca PSD in viitorul previzibil va mai dispune de majoritate in Parlament. Am spus ca nu voi mai desemna premier de la PSD. Asa a fost situatia parlamentara atunci, sper ca nu va mai ajunge PSD in acesta situatie. Eu am asumat atunci, intre timp am recunoscut ca m-am inselat, PSD nu a asumat jocul democratic si a fost sanctionat foarte dur”, a declarat Iohannis.

Anterior, presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat daca regreta ca a numit-o pe Viorica Dancila in functia de premier. „Nu am banuit ca e asa”, a replicat Iohannis.

„Nu am banuit ca e asa. Mi s-a prezentat o doamna din PSD si am banuit ca 10 ani la Bruxelles a vazut cum functioneaza o democratie. Nu am cunoscut-o inainte si recunosc ca e o mega-dezamagire evolutia catre un premier anti-democratic.

Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot spune ca imi pare rau. Dar la acel moment, sa ne amintim, era o majoritate puternica in Parlament, care nu putea fi contestata. Eu inca din campania din 2014 am spus ca voi respecta litera si spiritul Constitutiei. Cand a existat o majoritate puternica si a propus un candidat fara probleme penale si fara antecedente anti-democratice, am considerat ca poate fi desemnata. Nu am prevazut evolutia anterioara”, a declarat Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: