„Ma alatur PNL ca sa scoatem PSD de la guvernare”. Anunt din Parlamentul European. Ludovic Orban: „Unul dintre cei mai seriosi europarlamentari romani”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan s-a inscris, luni, in PNL, a anuntat presedintele partidului, Ludovic Orban.

„Incepand de astazi, Siegfried Muresan, unul dintre cei mai seriosi europarlamentari romani, unul dintre reprezentantii Romaniei la Bruxelles cel mai apreciat, purtatorul de cuvant al PPE, principala forta politica din PE si de la nivelul UE, formatiune politica din care PNL face parte, a devenit membru al PNL. (…) Consider ca pasul pe care l-a facut facut este un pas care va face bine atat PNL, cat si reprezentarii la Bruxelles a intereselor Romaniei in cadrul institutiilor UE”, a declarat Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL in care a fost prezentat Siegfried Muresan.

Muresan a precizat ca se inscrie in PNL ca „sa scoatem PSD de la guvernare”.

„Ma alatur PNL ca sa castigam alegerile europarlamentare si sa scoatem PSD de la guvernare

Am decis sa ma alatur Partidului National Liberal (PNL). PNL este principalul partid de centru-dreapta din Romania, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) si principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) in Romania.

Pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cat mai puternic. Vom oferi cetatenilor toate motivele sa voteze PNL la urmatoarele randuri de alegeri. Obiectivul este clar: castigarea alegerilor europarlamentare si scoaterea PSD de la guvernare. Pentru alegerile europarlamentare, vom prezenta cel mai bun program electoral, cea mai buna lista de candidati si o agenda pentru cea mai buna reprezentare a Romaniei in Europa.

Munca mea din Parlamentul European aduce beneficii concrete pentru romani. Sunt primul europarlamentar roman ales negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) in valoare de 160 de miliarde de euro si am realizat 8 rapoarte in calitate de raportor al Parlamentului European si 29 ca raportor din partea Grupului PPE de la inceputul mandatului pana acum. Ca negociator-sef pentru Bugetul UE, am obtinut cresterea fondurilor europene structurale si de coeziune cu aproape 55%, de la 30 de miliarde de euro la 46 de miliarde de euro, am obtinut cu 15% mai multe fonduri pentru burse Erasmus, am lansat Programul Interrail de acordare de bilete gratuite de tren pentru tinerii care implinesc 18 ani si vor sa viziteze Europa. Totodata, am obtinut un sprijin mai mare pentru tinerii fermieri si pentru Republica Moldova, mai multi bani pentru programele care creeaza locuri de munca pentru cetatenii europeni, pentru investitii in infrastructura, cercetare, inovare si securitate. Inca de la inceputul mandatului meu, am adus in tara 3,57 de milioane de euro pentru a ajuta cei 1.000 de muncitori disponibilizati de la fabrica de sarma de la Campia Turzii care se inchisese si am negociat un ajutor de 8,5 milioane de euro pentru Romania din Fondul European de Solidaritate – ajutor care a compensat cheltuielile autoritatilor din Romania ca urmare a inundatiilor din 2014.

Voi sustine si de acum inainte exact ceea ce am sustinut pana acum: o buna guvernare, o administratie publica eficienta, care sa puna cetateanul in centrul atentiei, o economie puternica, orientata spre viitor, bazata pe inovare, sprijin pentru intreprinzatori, fiscalitate simpla, care sa nu impovareze cetateanul si mediul privat, o educatie in care tinerii sa invete profesiile de care au nevoie pentru a avea succes pe piata fortei de munca, o Europa care sa ofere oamenilor siguranta si bunastare.

PSD ne duce inapoi in toate aceste domenii importante pentru romani. Economia, justitia, sanatatea, educatia, politica externa, in toate aceste domenii PSD si-a demonstrat incompetenta. Fiecare zi in care PSD, in frunte cu infractorul Liviu Dragnea, se afla la guvernare, este o zi proasta pentru Romania. De aceea, obiectivul este sa castigam alegerile europarlamentare si sa scoatem PSD de la guvernare.

Eu imi voi continua activitatea in Parlamentul European cu aceeasi convingere si determinare sa obtin un sprijin cat mai mare pentru cetatenii romani si europeni si voi lupta, la fel ca pana acum, pentru respectarea si apararea statului de drept, a independentei justitiei, institutiilor si pentru o economie puternica”, a scris Muresan pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: