„Ma astept la o frauda de proportii cosmice la acest referendum”. Anuntul unui fost consilier prezidential

politica

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, anunta ca va avea loc o „frauda de proportii cosmice” la referendumul pentru definirea familiei. In ultimele zile s-au retras peste o mie de presedinti de sectii de votare.

„Pentru ca tot mai multi presedinti de sectii s-au retras si ca sa nu mai puna alegatorii pe drumuri, PSD a inventat urna care produce singura voturi.

Lasand gluma la o parte, ma astept la o frauda de proportii cosmice la acest referendum. Teoretic, te gandesti ca, dupa buclucul din 2012, cand doar mustata lui Dragnea a scapat cu suspendare (ceilalti si-au luat .exe), nu se va mai gasi niciun nauc care sa riste inchisoarea.

Numai ca vremurile sunt altele. DNA de azi pare doar o umbra a ce era in 2012. Atunci, cu toata presiunea uriasa a colosului USL, si cu toate tipetele propagandei ca oamenii lui Morar pun satenii sa jure pe Biblie, ancheta a mers mai departe si, chiar daca n-a putut investiga in amanuntime toate furtisagurile, a reusit sa duca instanta niste dosare terminate cu condamnari.

Cineva imi spunea zilele astea ca spagile in administratie s-au dublat, un indicator bun ca aia obisnuiti sa fure nu se vor sfii nici la referendumul asta sa dea cu tifla legilor.

Imi amintesc cu groaza ultimul referendum organizat de PSD in doua zile (pe vremea lui Nastase). Urnele prinsesera picioare si umblau singure, seara, prin supermarket, buletinele de vot zburau prin sectiile de votare ca niste confeti, supraveghetorii jucau razand ”care baga mai multe in fanta”, mortii umpleau tabelele cu semnaturi, numaratorii scriau intai procesele verbale si-abia spre dimineata se-apucau de lins voturi sa vada cate le mai trebuie.

Punem la socoteala ca sistemul de depistare a votului multiplu nu functioneaza, ca jandarmii lui Carmendan pazesc noaptea sigiliile, ca toti aia pusi sa faca marsavii au cea mai buna justificare pentru propria constiinta – ‘furam in numele Domnului’, si avem imaginea unei petreceri date de Alibaba in cinstea celor 40 de hoti sub numele de referendum”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Peste 1.000 de presedinti de sectii de votare s-au retras cu doar cateva zile inainte de referendumul organizat in acest weekend pentru modificarea Constitutiei.

Un presedinte de sectie de votare din Timisoara a explicat de ce a decis sa se retraga, acuzand responsabilitatea care ar fi pe umerii sai, avand in vedere ca scrutinul se desfasoara in doua zile.

„Pana acum era totul limpede. Preluam dimineata totul, la final faceam numaratoare, procesele verbale, ma duceam personal cu materialele la BEJ si eram linistit. Acum lucrurile stau altfel. Las totul in sectie seara, e drept sub paza, si dimineata ma intorc si o iau de la capat. N-am liniste, daca se intampla ceva peste noapte? Cine raspunde?

Si procedurile au fost schimbate, nu ne este foarte clar cum se vor derula lucrurile. Chiar nu doresc sa mai fiu”, a explicat el pentru Opinia Timisoarei.

Din sutele de retrasi, alti presedinti de sectie de votare au invocat de la motive de sanatate, evenimente in familie, pana la faptul ca sunt plecati din tara.

Titu Birceanu, presedintele Biroului Electoral Judetean Timis, a transmis ca multi se leaga de ziua de sambata, ca nu au stiut ca vor fi doua zile si ca au evenimente de la care nu pot lipsi.

„Unele persoane s-au suspendat si nu au fost radiate din registru. Altele au alte evenimente programate. Problema e legata de ziua de sambata. Multi dintre ei renunta pentru ca sambata au alte prioritati, pentru ca ei si-au stabilit unele lucruri inainte de a se cunoaste ca sunt doua zile de referendum”, explica seful BEJ Timis.

Mai sunt si oameni care spun ca lucreaza in weekend si, de aceea, nu pot sa fie presedinti de sectie de votare sau altii care nici nu au fost intrebati, ci luati de pe o lista veche si neactualizata, asa ca s-au trezit ca trebuie sa isi petreaca weekendul la urne. De exemplu, in Buzau.

„Unii spun ca lucreaza in weekend, altii ca au evenimente de genul nunti, botezuri, altii invoca motive medicale. Practic, pe ei nu i-a intrebat nimeni daca vor sa fie presedinti, sunt trecuti pe o lista veche si de aici situatia, cred eu.

Nu cred ca din motive ce tin de latura financiara, oricum, e problema domniilor lor. La acest moment, in toate sectiile de votare din Buzau functiile de presedinti sunt ocupate”, a declarat judecatorul Aurel Pusca, de la BEJ Buzau, pentru Mediafax.

Pentru cele cinci zile cat sunt implicati in organizarea referendumului, presedintii de sectii de votare primesc 875 de lei.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: