„Ma bucur ca domnul Ludovic Orban a facut acest pas curajos”. Dacian Ciolos, despre decizia de organizare a alegerilor anticipate in doua tururi

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat, sambata seara, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca isi doreste organizarea de alegeri locale in doua tururi, mentionand ca premierul Ludovic Orban „a facut un pas curajos” atunci cand a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe acest subiect.

Aflat la Iasi pentru a lua parte la Consiliul National PLUS, fostul premier Dacian Ciolos a afirmat ca isi doreste organizarea a doua tururi de scrutin pentru alegerile locale, subliniind, totodata, ca varianta asumarii raspunderii guvernamentale este buna nu doar pe subiectul alegerilor locale, ci si pentru alte masuri legislative, precum cele care privesc Sectia Speciala din cadrul CSM.

„Ne dorim sa avem alegeri in doua tururi. Care e varianta cea mai buna decide guvernul. Avea mai multe variante la dispozitie. Ma bucur ca domnul Ludovic Orban a facut acest pas curajos. Sper sa o faca si pentru alte angajari de raspunderi pentru alte proiecte de legi, pentru ca, sa fie foarte clar, acest guvern are sens doar in masura in care reuseste sa faca reforme. Daca nu reuseste sa faca reforme, atunci ne trebuie un alt guvern, cu o majoritate clara in Parlament. Deci, ne trebuie alegeri anticipate. Varianta aceasta, a angajarii raspunderii, mi se pare o varianta buna nu doar pentru aceasta initiativa dar si pentru altele, pentru Sectia Speciala in Justitie, dar si pentru alte proiecte, pentru ca ramanerea acestui guvern in functie se justifica doar in masura in care Romania e reformata. Altfel, pierdem timpul pe politicianisme”, a declarat Dacian Ciolos, citat de Agerpres.

Intrebat cand ar trebui organizate alegeri anticipate, fostul premier a spus „cat mai repede”.

„Din punctul nostru de vedere, cat mai repede. Noi o spunem deja de cativa ani de zile. Noi insistam inca din toamna, de dinainte de alegerile prezidentiale, cand am spus ca trebuie pregatit terenul pentru ca imediat dupa alegerile prezidentiale trebuie sa pregatim alegeri anticipate ca sa le putem organiza undeva in primavara. Daca luam in considerare calendarul cu perioadele acelea obligatorii, ne ducem deja undeva in luna iunie”, a raspuns Dacian Ciolos.

Mai mult despre: ,

Comentarii: