„Ma ingrijoreaza foarte mult”. Presedintele Iohannis are o atitudine transanta fata de smecheriile gruparii Tudorel-Dragnea-Tariceanu

politica

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti seara, ca propunerea ca seful statului sa fie scos din procedura de numire a procurorilor-sefi este o greseala fundamentala, motivand ca numai prin prezenta presedintelui in aceasta procedura Romania a ajuns sa aiba o activitate anticoruptie consistenta, recunoscuta pe plan european si international.

„Personal m-am exprimat fata de aceasta intentie a asa-zisei reforme a legilor Justitiei si mi-am exprimat clar opinia ca multe puncte de acolo mi se par eronate si abordarile gresite. (…) Sunt foarte multe puncte pe care trebuie sa le analizeze cei vizati direct, tin de organizarea Justitiei, dar doua lucruri ma ingrijoreaza foarte mult — faptul ca presedintele se propune a fi scos din procedura de numire a procurorilor-sefi mi se pare o greseala fundamentala, fiindca doar prin prezenta presedintelui in aceasta procedura Romania a ajuns sa aiba o activitate anticoruptie consistenta, recunoscuta nu numai european, ci in plan mondial si presedintele este, si nu vorbesc doar de persoana lui Klaus Iohannis, ci de presedintele Romaniei, este garantul ca lupta anticoruptie nu este subjugata politic”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a mai sustinut ca „subordonarea” Inspectiei Judiciare Ministerului Justitiei creeaza riscul unei presiuni politice.

„A doua chestiune care se regaseste in asa-zisa reforma a Justitiei si care ma ingrijoreaza profund este faptul ca se propune ca Inspectia Judiciara sa nu mai fie subordonata CSM, care conform Constitutiei garanteaza independenta Justitiei, si sa fie subordonata Ministerului Justitiei, care este un organism eminamente politic si faptul ca actualul ministru nu este membru de partid nu schimba nimic. In principiu, Guvernul este unul politic, format din politicieni si subordonarea Inspectiei Judiciare unui ministru evident aduce cu ea riscul unei presiuni politice asupra Inspectiei Judiciare”, a afirmat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: