Macedonia de Nord doneaza Ucrainei 30 de tancuri T-24A. O parte au plecat deja in ajutorul fortelor ucrainene – Video

externe

Macedonia de Nord intentioneaza sa doneze un numar nespecificat de tancuri din era sovietica Ucrainei in contextul in care incearca sa-si modernizeze propria armata pentru a corespunde standardelor NATO, a anuntat vineri Ministerul Apararii de la Skopje, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Intr-un comunicat, ministerul a precizat ca Ucraina va primi tancuri din batalionul de tancuri al Macedoniei de Nord care este in proces de modernizare.

„Luand in considerare aceasta situatie si solicitarile Ministerului Apararii ucrainean, guvernul a decis ca o anumita cantitate din aceste capacitati va fi donata Ucrainei, in conformitate cu necesitatile sale”, se mai mentioneaza in comunicat.

Ministerul nu a precizat numarul de tancuri pe care le va dona, dar a precizat ca fac parte din a treia generatie de tancuri de lupta din anii 1970 si 1980 care au armura compozita si sisteme de control al tragerii stabilizate computerizat.

Ukraine Weapons Tracker afirma ca Macedonia doneaza 30 de tancuri T-24A, dintre care opt ar fi ajuns deja in Ucraina.

Macedonia de Nord, fosta republica iugoslava, este membra NATO si tara candidata la aderarea la UE. Ea a donat deja, ca si alte tari occidentali, echipament militar Ucrainei dupa declansarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: