Macovei arunca gaz peste foc: „Am DUBII ca mortul este Condrea”. Pe ce se bazeaza

politica

Disparitia patronului Hexi Pharma ar putea limita informatiile la care procurorii trebuie sa ajunga pentru a face mai departe ancheta in cazul dezinfectantilor diluati din spitale, spune europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei. Presedintele M10 are dubii ca persoana decedata ar fi Dan Condrea.

Monica Macovei crede ca „acum ar trebui sa faca foarte multe autoritatile. In primul rand, trebuie sa stim daca acel cadavru este chiar el si se poate lua ADN-ul si se verifica asta sau el a fost scos sau a plecat din tara, tocmai pentru a nu da declaratii. Eu cred ca asta este in acest moment cea mai plauzibila versiune. Deci ADN si sa ne spuna clar cine este cel de acolo”.

Intrebata daca personal are dubii ca e vorba de corpul lui Dan Condrea, Monica Macovei a raspuns: „Da, am dubii, da. Am dubii, pentru ca fata este de nerecunoscut. Momentul este iarasi unul foarte important, urma sa fi dat declaratii, poate ca unii vor sa nu dea declaratii sau el n-ar fi vrut sa dea declaratii. Cred ca era un moment in care disparitia lui, nu fizica, ci din Romania, ar opri multe lucruri”, noteaza RFI.

Ce efecte are decesul lui Dan Condrea, daca se confirma oficial ca e vorba de el, asupra anchetei in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale? „E posibil sa limiteze informatiile la care procurorii trebuie sa ajunga pentru a face ancheta mai departe”, considera fostul ministru al Justitiei.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, ar fi murit duminica seara, intr-un accident rutier petrecut in judetul Ilfov. Masina sa a intrat intr-un copac, impactul fiind atat de violent, incat barbatul a murit pe loc. Echipele de salvatori ajunse la fata locului au gasit o victima desfigurata.

Procurorul General, Augustin Lazar, a declarat ca patronul Hexi Pharma ar fi urmat sa fie audiat luni in dosarul privind dezinfectantii diluati si ca „s-ar fi intamplat mai multe lucruri”, informatii pe care Dan Condrea le-ar fi stiut.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: