Categories: actualitatenews

Macovei cere Parchetului General sa se sesizeze in urma acuzatiilor lui Kovesi: „PSD & ALDE si aliatii lor politici si de afaceri vor sa omoare DNA”

Europarlamentarul Monica Macovei solicita Parchwetului General sa se sesizeze dupa ce Laura Codruta Kovesi a acuzat, in cadrul CSM, ca un inspcetor de la Inspectia Judiciara a venit pierdut un biletel pe care avea notate numerele a doua dosare, dintre care unul este foarte important.

„CSM are obligatia sa clarifice urgent urmatoarele: au avut membrii echipei de control a Inspectiei Judiciare din CSM misiunea de a verifica stadiul anumitor dosare aflate in lucru la DNA? Au avut membrii echipei de control un interes sa afle informatii din anumite dosare ale DNA?

Procurorul sef al DNA a declarat astazi ca unii inspectori au uitat un bilet, pe care erau notate numere de dosare aflate in lucru la DNA. Ce au facut acesti inspectori cu informatiile obtinute din dosarele DNA? Pot fi inclusiv fapte penale la mijloc. Cerceteaza cineva aceasta informatie foarte grava? Parchetul General s-a sesizat?

Nu cred ca acum se mai poate indoi cineva de miza mutarii Inspectiei Judiciare sub control politic: accesul la informatii din dosarele in lucru si santajarea magistratilor.

In aceasta batalie, in care PSD&ALDE si aliatii lor politici si de afaceri vor sa omoare DNA, ca sa continue sa fure fara frica bucati din Romania si bani din buzunarul oamenilor, si in care unii membri CSM au refuzat dezbaterea interna si votul in cazul comunicatului public al sefului Inspectiei Judiciare a CSM prin care acesta a fost de acord cu subjugarea politica a justitiei imediat cum ministrul Toader a anuntat trecerea Inspectiei Judiciare la Minister, romanii cinstiti asteapta adevaruri de la CSM si de la Parchet, pentru ca independenta justitiei este dreptul lor la o justitie independenta de politic”, scrie Macovei pe Facebook.

Ea este convinsa ca, in perioada urmatoare, „grupul autointitulat de crima organizata, PSD&ALDE, si prietenii lor corupti” vor macelari legile justitie in Parlament.

„PSD&ALDE tocmai au stabilit astazi ca vor prelua in Parlament proiectul de modificare a legilor justitiei de la Tudorel Toader. Pare evident ca Guvernul si majoritatea parlamentara s-au inteles sa le treaca.

In Parlament au majoritate si vor subjuga justitia, chiar daca peste jumatate din numarul magistratilor a scris si semnat impotriva schimbarii legilor justitiei – si in fiecare zi semneaza tot mai multi – si chiar daca avizul CSM pentru modificarea legilor justitiei a fost negativ.

Este o batalie pe viata si pe moarte pentru grupul autointitulat de crima organizata, PSD&ALDE, si prietenii lor corupti si lucreaza acum fara perdea. Oamenii, dreptatea si justitia trebuie sa iasa invingatori, pentru ca politicienii de la guvernare sunt in slujba minciunii si a dorintei nestavilite de a scapa de justitie si de magistratii independenti. Visul lor este coruptia si cosmarul este anti-coruptia”, mai spune Macovei.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a prezentat vineri, in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM, un biletel despre care sustine ca ar fi fost „pierdut” de inspectorii Inspectiei Judiciare si pe care ar fi trecute mai multe numere de dosare.

„In timpul controlului, am sesizat anumite lucruri, poate am sa le las pentru sesiunea care nu o sa fie cu public, pentru a putea spune mai multe. Senzatia noastra si care s-a confirmat ulterior (…) a fost ca au fost verificate anumite dosare, au fost verificate anumite activitati pe care procurorii le fac, s-au citit anumite acte din anumite dosare (…) de catre o parte a echipei de control. Am aici un biletel din cele multe pierdute de Inspectia Judiciara. Acesta este pierdut, in sensul ca a fost pus in niste documente pe care probabil l-au ratacit. Se poate observa cu ochiul liber ca au fost trecute numere de dosare (…), dupa care unul dintre inspectorii judiciari personal completeaza din registru unde este acel dosar si ce s-a intamplat cu el”, a sustinut Laura Codruta Kovesi.

Inainte de a face referire la respectivul biletel, Kovesi a precizat ca, in ceea ce priveste Sectia de combatere a infractiunilor asimilate, verificarea manageriala s-ar fi transformat intr-un control tematic.

„In procesul verbal incheiat in prima s-a stabilit ca, potrivit ordinului inspectorului sef, se verifica modificarile, stersaturile, corecturile care apar in aceste inregistrari. In ceea ce priveste Sectia de combatere a infractiunilor asimilate, acest control managerial s-a transformat intr-un control tematic, in sensul ca au fost verificate toate inregistrarile (…) din 2004 la zi. Deci, au fost luate toate inregistrarile din 2004, rasfoite pagina cu pagina, la anumite pagini inspectorii si-au facut mai multe mentiuni ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca in acest control s-au facut si alte chestiuni exterioare acestui control”, a spus Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

6 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

2 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

3 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

3 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

4 ore ago