politica

Macron a aterizat la Constanta: „Franta este prezenta in Romania pentru a proteja frontiera noastra comuna”

Presedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, incepe vizita oficiala in Romania.

Aeronava in care se afla Emmanuel Macron a aterizat, marti seara, pe Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” din judetul Constanta, unde presedintele francez va fi intampinat de prim-ministrul Romaniei, Nicolae Ciuca.

Inainte de decola spre Romania, Macron a declarat ca „Franta este prezenta acolo de mai multe luni, mobilizata in cadrul NATO, pentru a proteja frontiera noastra comuna”.

„In aceasta seara voi fi in Romania, pentru a-i sustine in numele vostru (al cetatenilor francezi – n.red.) pe soldatii nostri, desfasurati acolo de mai multe luni. Este angajamentul pe care l-am luat.

Franta este prezenta acolo de mai multe luni, mobilizata in cadrul NATO, pentru a proteja frontiera noastra comuna, in estul Uniunii Europene si pentru a evita o extindere a razboiului aflat acum in desfasurare in Ucraina.

Este un moment istoric, traim vremuri istorice. Razboiul din Ucraina are efecte pe care Franta a facut tot ce a putut ca sa le evite, impreuna cu restul Europei ne-am angajat sa stavilim haosul. Haos geopolitic, avand pentru prima oara un razboi de o asemenea amploare pe continentul nostru, implicand o putere nucleara. Haos economic, prin perturbarea economiei mondiale si pericolul unei crize alimentare in sudul si estul Mediteranei”, a spus Macron.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

8 minute ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

23 de minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

38 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago