Macron anunta ca nu are nicio indoiala ca Rusia va incerca sa submineze Jocurile Olimpice de la Paris

externe

emmanuel macron, presedinte, franta

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi ca nu are nicio indoiala ca Rusia va viza Jocurile Olimpice de la Paris din aceasta vara, relateaza Reuters.

„Nu am niciun fel de indoiala, inclusiv in ceea ce priveste informatiile”, a spus Macron ca raspuns la intrebarea unui reporter daca el crede ca Rusia va incerca sa vizeze Jocurile Olimpice, pentru a destabiliza competitia.

Comentariile lui Macron, facute in cadrul unui eveniment organizat la Paris pentru inaugurarea noului centru acvatic al Jocurilor Olimpice, reprezinta cea mai explicita recunoastere de pana acum a amenintarilor straine la adresa securitatii sau a bunei desfasurari a jocurilor.

Jocurile vor avea loc intr-un context global complex, in care razboiul Rusiei in Ucraina si conflictul dintre Israel si Hamas in Gaza complica eforturile de protejare a Jocurilor Olimpice.

Macron a adoptat in ultimele luni o pozitie mai dura impotriva Rusiei, afirmand ca Moscova trebuie infranta, si nu a exclus ca trupele europene sa mearga intr-o zi in Ucraina, desi a precizat ca Franta nu intentioneaza sa instige la ostilitati impotriva Rusiei.

Guvernul sau a adoptat, de asemenea, o linie mai dura impotriva presupuselor eforturi de dezinformare ale Rusiei in Europa.

La inceputul acestei saptamani, ministrul de externe, Stephane Sejourne, a declarat ca Franta va propune sanctiuni la nivelul intregii UE impotriva celor care se afla in spatele raspandirii dezinformarii, in contextul in care Parisul considera ca Rusia depune tot mai multe eforturi pentru a destabiliza blocul comunitar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: