externe

Macron continua sa se razboiasca cu cei nevaccinati: „Unii fac din libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan. Pun in pericol viata altora, nu pot sa accept”

Presedintele francez Emmanuel Macron a afirmat vineri ca isi asuma „in totalitate” declaratiile controversate de marti cu privire la nevaccinati, despre care a spus ca vrea sa ii „enerveze”, acuzandu-i pe unii dintre ei ca fac din „libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan”, potrivit AFP, citata de Agerpres.

„Putem fi miscati de forme de expresie care par familiare si pe care mi le asum in totalitate”, a declarat presedintele francez intr-o conferinta de presa la Palatul Elysee, alaturi de presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Eu sunt miscat de situatia in care ne aflam. Adevarata fractura a tarii este cand unii fac din libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan”, a mai spus Macron.

„Nu doar ca ei pun in pericol viata altora, dar si restrang libertatea altora, si nu pot sa accept asta”, a insistat el.

„Nu pot permite sa infloreasca in tara noastra dezbateri care ar consta in a spune: ‘Sa nu ii ingrijim in functie de alegerile lor’. Nu. Si am spus-o foarte clar”, a adaugat seful statului, revenind la contextul interviului din Parisien, unde le-a raspuns la doua cadre medicale furioase impotriva nevaccinatilor.

Asumand de asemenea ca „strategia sa este simpla: vaccinare, vaccinare, vaccinare”, Macron a explicat ca „impunerea de restrictii pentru persoanele care nu sunt vaccinate este o miscare europeana”.

„O spun ferm si clar: trebuie sa o facem pentru toti compatriotii nostri care fac efortul sa se vaccineze si care, prin iresponsabilitatea altora, deseori prin alegeri asumate, se contamineaza”, a adaugat el.

„Si trebuie sa o facem de asemenea pentru compatriotii nostri care uneori se lasa prinsi de discursuri obscurantiste, de discursuri ale fricii: nu se protejeaza, desi stiinta, cercetarea si excelenta tehnologica si productiva europeana le permite asta”, a mai declarat Macron.

„Este responsabilitatea mea sa trag un semnal de alarma. Este ceea ce am facut in aceasta saptamana, pentru ca lucrurile sa poata avansa mai rapid”, a concluzionat seful statului francez.

Ursula Von Der Leyen a afirmat la randul sau ca „permisul de vaccinare este un instrument pentru a-i proteja pe vaccinati”.

In opinia sa, „discutia despre responsabilitate si libertate este foarte importanta in societatea noastra in timpul unei pandemii”.

Presedintele francez a devenit tinta criticilor in aceasta saptamana dupa ce a adoptat un ton dur fata de persoanele nevaccinate impotriva COVID-19, afirmand ca scopul sau a fost de „a-i enerva” pe oamenii respectivi atat de mult incat acestia sa ajunga sa se vaccineze.

Macron a explicat ca se opune vaccinarii obligatorii a populatiei si ca strategia este de a face mai dificila viata persoanelor nevaccinate, astfel incat sa le determine sa se vaccineze.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

Urmatorul summit in "format Ramstein" al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va…

36 de minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

42 de minute ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

2 ore ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

2 ore ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

3 ore ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

4 ore ago