externe

Macron continua sa se razboiasca cu cei nevaccinati: „Unii fac din libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan. Pun in pericol viata altora, nu pot sa accept”

Presedintele francez Emmanuel Macron a afirmat vineri ca isi asuma „in totalitate” declaratiile controversate de marti cu privire la nevaccinati, despre care a spus ca vrea sa ii „enerveze”, acuzandu-i pe unii dintre ei ca fac din „libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan”, potrivit AFP, citata de Agerpres.

„Putem fi miscati de forme de expresie care par familiare si pe care mi le asum in totalitate”, a declarat presedintele francez intr-o conferinta de presa la Palatul Elysee, alaturi de presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Eu sunt miscat de situatia in care ne aflam. Adevarata fractura a tarii este cand unii fac din libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan”, a mai spus Macron.

„Nu doar ca ei pun in pericol viata altora, dar si restrang libertatea altora, si nu pot sa accept asta”, a insistat el.

„Nu pot permite sa infloreasca in tara noastra dezbateri care ar consta in a spune: ‘Sa nu ii ingrijim in functie de alegerile lor’. Nu. Si am spus-o foarte clar”, a adaugat seful statului, revenind la contextul interviului din Parisien, unde le-a raspuns la doua cadre medicale furioase impotriva nevaccinatilor.

Asumand de asemenea ca „strategia sa este simpla: vaccinare, vaccinare, vaccinare”, Macron a explicat ca „impunerea de restrictii pentru persoanele care nu sunt vaccinate este o miscare europeana”.

„O spun ferm si clar: trebuie sa o facem pentru toti compatriotii nostri care fac efortul sa se vaccineze si care, prin iresponsabilitatea altora, deseori prin alegeri asumate, se contamineaza”, a adaugat el.

„Si trebuie sa o facem de asemenea pentru compatriotii nostri care uneori se lasa prinsi de discursuri obscurantiste, de discursuri ale fricii: nu se protejeaza, desi stiinta, cercetarea si excelenta tehnologica si productiva europeana le permite asta”, a mai declarat Macron.

„Este responsabilitatea mea sa trag un semnal de alarma. Este ceea ce am facut in aceasta saptamana, pentru ca lucrurile sa poata avansa mai rapid”, a concluzionat seful statului francez.

Ursula Von Der Leyen a afirmat la randul sau ca „permisul de vaccinare este un instrument pentru a-i proteja pe vaccinati”.

In opinia sa, „discutia despre responsabilitate si libertate este foarte importanta in societatea noastra in timpul unei pandemii”.

Presedintele francez a devenit tinta criticilor in aceasta saptamana dupa ce a adoptat un ton dur fata de persoanele nevaccinate impotriva COVID-19, afirmand ca scopul sau a fost de „a-i enerva” pe oamenii respectivi atat de mult incat acestia sa ajunga sa se vaccineze.

Macron a explicat ca se opune vaccinarii obligatorii a populatiei si ca strategia este de a face mai dificila viata persoanelor nevaccinate, astfel incat sa le determine sa se vaccineze.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bataie in Crangasi. Un om a murit

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

2 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

2 ore ago

Un lider local al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania a fost amendat pentru utilizarea unui slogan nazist

Bjoern Hoecke, lider al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) din landul Turingia…

2 ore ago

Aplicatia de intalniri Bumble isi cere scuze public pentru campania de marketing bazata pe sloganuri anti-celibat

Aplicatia de intalniri Bumble si-a cerut scuze pentru reclamele despre care criticii au spus ca…

2 ore ago

Mostenitorii lui Maradona spun ca trofeul Balonul de Aur scos la vanzare a fost furat si cer oprirea licitatiei

Mostenitorii lui Diego Maradona vor cere un ordin judecatoresc pentru a opri licitatia unui trofeu…

3 ore ago