Macron spune ca Israelul „trebuie sa defineasca mai precis” obiectivul atacului asupra Hamas

externe

Emmanuel Macron, trupe occidentale, Ucraina

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca Israelul „trebuie sa defineasca mai precis” ceea ce urmareste sa realizeze in razboiul sau impotriva gruparii militante palestiniene Hamas, relateaza Politico.

„Ne aflam intr-un moment in care autoritatile israeliene trebuie sa isi defineasca mai precis obiectivele si scopul final: distrugerea totala a Hamas – crede cineva ca este posibil? Daca acesta este cazul, razboiul va dura 10 ani”, a declarat presedintele francez.

Emmanuel Macron a spus in cadrul unei conferinte de presa la summitul COP28 privind clima din Dubai: „Nu exista o securitate durabila pentru Israel in regiune daca securitatea sa este obtinuta cu pretul vietilor palestinienilor”.

Macron a facut aceste comentarii dupa ce armata israeliana si-a intensificat bombardamentele asupra Fasiei Gaza, in a doua zi dupa ce armistitiul dintre Israel si Hamas a esuat, Israelul acuzand Hamas ca a incalcat termenii acordului.

Un oficial palestinian familiarizat cu eforturile de armistitiu a declarat pentru BBC ca negocierile sunt complet blocate si ca in prezent nu exista contacte sau incercari de a se ajunge la o pauza umanitara.

Reuters a relatat ca rezidentii se tem ca atacurile aeriene israeliene sunt un preludiu la o operatiune terestra in sudul teritoriului palestinian, care i-ar inchide intr-o zona din ce in ce mai restransa si ar putea incerca sa ii impinga in Egipt.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: