Madagascar il cere inapoi pe Radu Mazare: „A fost extradat ilegal”. Ana Birchall pune lucrurile la punct

politica

Judecatorii din Antananarivo i-au dat dreptate, luni, lui Radu Mazare, care a atacat la aceasta instanta masura extradarii in Romania. 

Judecatorii Tribunalului Antananarivo au hotarat ca decizia de extradare a lui mazare, in mai 2019, a fost ilegala.

Ana Birchall, care ocupa postul de ministru al Justitiei in momentul in care Mazare a fost extradat, a pus insa lucrurile la punct.

„Atat eu, cat si Ministerul Justitiei, am respectat cu strictete dispozitiile legale in ceea ce priveste procedura de extradare, din perspectiva Romaniei, a domnului Radu Mazare. Va asigur ca atat eu cat si colegele si colegii din Ministerul Justitiei ne-am indeplinit in integralitate atributiile legale.

In acest sens, Ministerul Justitiei, ca autoritate competenta potrivit Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, a solicitat extradarea, a formulat si transmis cererea si documentele in sustinerea acesteia, potrivit legii. Din perspectiva Romaniei, procedura de extradare a domnului Radu Mazare a fost efectuata cu stricta respectare a legii romane si a instrumentelor internationale aplicabile”, a scris Birchall pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: