MAE, reactie cu privire la acoperirea placii Ambasadei Romaniei la Budapesta cu steagul Tinutului Secuiesc

news

Dupa ce placa de la Ambasada Romaniei din Budapesta a fost acoperita cu steagul Tinutului Secuiesc de catre cei din Miscarea „Celor 64 de comitate”, Ministerul Afacerilor Externe din Romania a venit cu o reactie prin care condamna cele intamplate.

Potrivit unui comunicat de presa, MAE isi arata preocuparea pentru cele intamplate la Ambasada Romaniei la Budapesta, cand mai multi activisti ungari au pus steagul Tinutului Secuiesc peste placa de la Ambasada Romaniei din Budapesta. Reprezentatii ministerului condamna producerea unor astfel de incidente care au ca scop defaimarea simbolurilor nationale, afirmand ca  producerea unor asemenea acte „este complet inacceptabila si contravine spiritului si prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice”.

Comunicatul intergal emis de MAE:

Ministerul Afacerilor Externe isi manifesta preocuparea fata de atitudinea provocatoare a Miscarii „Celor 64 de comitate” si condamna producerea unor astfel de incidente care au ca scop defaimarea simbolurilor nationale.

MAE considera ca savarsirea unor asemenea acte de catre anumite persoane sau organizatii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabila si contravine spiritului si prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice.

MAE lanseaza un apel catre autoritatile ungare de a asigura inviolabilitatea si integritatea localurilor misiunii Romaniei si a personalului sau si, in acest scop, va avea o discutie cu ambasadorul Ungariei la Bucuresti.

Reamintim ca autoritatile romane au exprimat constant, in dialogul cu Budapesta, dorinta de cooperare, lucrand pentru valorificarea, la potentialul sau superior, a parteneriatului strategic dintre cele doua state si construind pe baza fundamentului juridic reprezentat de Tratatul politic de baza.

In dialogul bilateral politico-diplomatic, partea romana transmite asteptarile sale ferme ca Ungaria sa isi asume promovarea unei relatii bilaterale in parametrii unui parteneriat strategic autentic, in consonanta cu reperele anterior mentionate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: