MAE rus: Contam pe „mijloace politice si diplomatice”. Serghei Lavrov a avut sambata o convorbire cu omologul sau iranian

externe

serghei lavrov, ministru de externe, rusia

Ministerul Afacerilor Externe rus a indemnat duminica „toate partile implicate” la „retinere”, dupa loviturile iraniene impotriva Israelului, informeaza AFP, Reuters si TASS, potrivit Agerpres. „Indemnam toate partile implicate la retinere. Contam pe statele din regiune pentru a gasi o solutie la problemele existente, prin mijloace politice si diplomatice”, adauga ministerul intr-un comunicat.

Iranul a lansat sambata peste 200 de drone si rachete impotriva Israelului, ca raspuns la un bombardament impotriva consulatului sau de la Damasc.

Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, insa acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezmintit. Represaliile de sambata constituie primul atac direct intreprins vreodata de puterea iraniana impotriva teritoriului israelian.

Rusia acuza Occidentul pentru criza din Orientul Mijlociu

Totodata, MAE rus a atras duminica atentia ca nu a existat o reactie adecvata la atacul israelian asupra consulatului Iranului din Siria, din cauza pozitiei Occidentului.

Rusia a adaugat ca a atentionat in nenumarate randuri ca „absenta unei solutionari a numeroaselor crize din Orientul Mijlociu, in primul rand in zona conflictului israeliano-palestinian, a dus la o instabilitate crescuta”.

Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a avut sambata o convorbire la telefon cu omologul sau iranian Hossein Amir-Abdollahian, in care a reiterat condamnarea sa fata de atacul israelian impotriva consulatului iranian in Siria, in timpul caruia doi generali iranieni au fost ucisi.

De asemenea, Rusia a condamnat inainte de aceasta modul in care se desfasoara operatiunea israeliana in Gaza dupa atacurile comise de miscarea islamista Hamas in Israel pe 7 octombrie anul trecut.

Moscova incearca in mod traditional sa mentina relatii cu toate principalele puteri din Orientul Mijlociu, insa conflictul din Gaza a erodat relatiile sale cu Israelul, in timp ce legaturile politice si militare cu Teheranul s-au intarit.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: