MAE trebuie sa actioneze: „Este profund ostil ca Sputnik Romania face propaganda antivaccin in tara noastra”

politica

Ovidiu Raetchi, fost deputat PNL, solicita autoritatilor statului sa ia atitudine fata de propaganda anti-vaccin derulata de Sputnik Romania, platforma finantata de guvernul de la Moscova.

„E indecent, nediplomatic, profund ostil ca Sputnik Romania face propaganda antivaccin in tara noastra, in timp ce Rusia are propriul program de imunizare si propria strategie de comunicare provaccin. Aici nu mai e vorba nici despre competitia geopolitica, nici despre aliantele militare, ci despre decenta si umanitate, pur si simplu. Un mesaj discret de atentionare ar trebui trimis diplomatilor rusi.

Din aceasta pandemie – asa cum am scris in primavara, cand multi cantau prohodul Uniunii Europene – nu vor iesi intariti decat actorii politici care dau dovada de generozitate si responsabilitate. E chiar cazul Uniunii noastre. Profitorii care mizeaza pe dezinformare si propaganda se vor descalifica moral pe termen lung, asa cum a facut China incercand sa ascunda date despre pandemie intr-un interval esential pentru limitarea ei”, a scris Raetchi pe Facebook.

Chiar marti, Sputnik a publicat un articol cu titlul „NUCLEARA: in UE apare REGISTRUL celor care REFUZA vaccinarea”.

„A inceput cu negatii: NU, vaccinarea nu e obligatorie. Apoi a aparut o companie aeriana care nu primea la bord decat pe baza de dovada de vaccinare. Si asa mai departe, pana la ‘saorma’ oferita de comercianti brasoveni celor care se vaccineaza.

Ei bine, treburile au evoluat – iar aseara Spania a transmis… NUCLEARA: se va tine un registru cu persoanele care refuza sa se vaccineze anti COVID-19 si care se va afla la dispozitia statelor europene”, a scris Sputnik. Articolul este semnat de Dragos Dimitriu, fost parlamentar PRM. acum angajat al Sputnik.

Mai mult despre: ,

Comentarii: