Mafia din Republica Moldova a reusit sa anuleze alegerile din Chisinau. Cel mai bogat individ din tara nu suporta sa piarda

externe

Judecatoria Chisinau a anulat, marti seara, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, castigat de Andrei Nastase.

Partidul Socialist ceruse instantei sa declare nule alegerile locale anticipate desfasurate in 3 iunie, argumentand ca Andrei Nastase, liderul Platformei Demnitate si Adevar (centru-dreapta), a organizat actiuni electorale in ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

„Pentru mafie, nu conteaza votul cetatenilor. Este o decizie arbitrara” , a declarat Andrei Nastase, citat de cotidianul Jurnal de Chisinau.

„Astazi justitia controlata de Plahotniuc a luat cea mai criminala decizie la adresa democratiei din Moldova – a calcat in picioare optiunea libera si democratica a cetatenilor. Astazi ei au scuipat si au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai ramas de pret – votul nostru. Prin decizia fara precedent de astazi Plahotniuc vrea sa ne arate ca lui nu-i pasa de oameni! Ca el decide in aceasta tara – decide cine castiga si cine pierde. Noi insa ne vom apara votul, pentru ca e unica arma care ne-a ramas impotriva dictaturii. Noi le spunem ferm uzurpatorilor – ne vom apara votul cu orice pret!”, a scris pe Facebook si Maia Sandu, sefa Partidului Actiune si Solidaritate, care l-a sustinut pe Nastase in alegeri.

Andrei Nastase a castigat turul doi al alegerilor din Chisinau la o diferenta de 12.644 de voturi fata de Ion Ceban.

Functia de primar interimar al Chisinaului va fi asigurata de Ruslan Codreanu pana la noul scrutin, care va avea loc in 2019, informeaza Unimedia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: