Mafia Padurilor isi consolideaza puterea. I-a pus pe cei din PSD, ALDE si Pro Romania sa se uneasca pentru a nu-si pierde pozitiile. Alianta in judetul campion la jafuri din paduri

news

Organizatiile PSD, ALDE si Pro Romania din judetul Bistrita-Nasaud au decis sa formeze o alianta electorala pentru alegerile locale si sa aiba candidati unici in toate cele 62 de unitati administrativ-teritoriale, dar si pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Bistrita-Nasaud este pe locul doi in topul judetelor cu cele mai mari furturi din paduri.

Alianta a fost anuntata luni, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul PSD Bistrita-Nasaud, de catre liderii judeteni ai celor trei partide: Radu Moldovan – PSD, Ioan Monita – ALDE si Grigore Timoce – Pro Romania.

„Ne pregatim de alegerile locale. Astazi, s-a materializat o discutie care are loc de ceva timp, de cateva luni, vizavi de constructia unei aliante politice pentru alegerile locale. (…) Se va constitui o alianta electorala la nivelul judetului Bistrita-Nasaud intre Pro Romania, ALDE si PSD, care va avea candidati unici pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean si cele 62 de primarii din judet. (…) Peste tot unde unul dintre partidele membre ale aliantei are primar, va avea dreptul sa propuna candidatul de primar, si celelalte doua partide se angajeaza sa il sustina”, a declarat presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan.

Denumirea si insemnul electoral ale noii aliante nu au fost facute publice deocamdata.

Cei trei lideri judeteni de la PSD, ALDE si Pro Romania au precizat ca au primit acordul conducerilor nationale ale partidelor pentru a incheia alianta electorala.

Protocolul referitor la aceasta alianta va fi ulterior aprobat in cadrul forurilor statutare ale fiecarui partid.

Tot acest protocol va stabili si faptul ca, in localitatile unde niciunul dintre cele trei partide nu are primar in functie, va fi negociat un candidat comun, iar, in ce priveste listele de consilieri, vor fi consultate organizatiile locale daca acestea vor fi comune sau fiecare partid va avea propria lista.

Din cele 62 de primarii din judetul Bistrita-Nasaud, 38 sunt conduse de social-democrati, incluzand municipiul Bistrita si orasele Nasaud si Beclean, iar opt au primari de la ALDE.

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud il are ca presedinte pe liderul judetean al PSD, Radu Moldovan, aflat la al doilea mandat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a prezentat, luni, in cadrul audierii din Parlament, un raport al Garzii Forestiere din care rezulta ca „cele mai mai hotii” din paduri au avut loc in judetele Maramures si Bistrita Nasaud. Acestea sunt conduse de pesedistii Gabriel Zetea si Radu Moldovan.

„Unde se taie cel mai mult in tara asta. Uitati ce date au reiesit din rapoartele Garzilor Forestiere. Cele mai mai hotii descoperite in ultimii doi ani sunt in Maramures, de aici au disparut 110.000 de metri cubi de lemne, Bistrita Nasaud, peste 30.000 de metri cubi furati, Sibiu, cu peste 20.000 de metri cubi. Se taie mult si in Cluj, Caras Severin si Neamt.

Dupa Doina Pana, care a fost un ministru bun, ministerul a fost condus de cel mai slab ministru pe care l-a avut Romania in domneiul silviculturii, domnul Denes. In ultimul an al mandatului sau, in judetul Bistrita Nasaud, taierile ilegale au crescut cu 24%, nu o spun eu, o spun garzile forestiere. In judetul ministrului Apelor si Padurilor”, a declarat Costel Alexe in cadrul audierilor.

Mai mult despre:

Comentarii: