Mafia rosie prospera si acum. Sebastian Ghita, printre cei mai mari beneficiari de contracte pentru achizitii de materiale sanitare

news

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca unul dintre marii beneficiari ai contractelor de achizitii de echipamente medicale este Sebastian Ghita, fost deputat PSD, actual fugar ascuns la Belgrad. Ghita este si patronul Romania TV, televiziune care a difuzat numeroase stiri panicarde despre coronavirus.

„Pandemia este rea pentru economie, dar este o mare oportunitate pentru unii. Platforma de analiza a achizitiilor Banii nostri, a cautat in achizitiile directe facute de statul roman in luna martie. Ce sa vezi? Aceiasi abonati la contractele cu statul ies la iveala oricare ar fi criza. Orice ar fi, lor le merge bine.

Cele mai banoase contracte au fost castigate de firma DNS Birotica care a castigat, in total, contracte de aproape 11 milioane de lei. Putini au auzit de numele firmei acesteia. E normal. Dar mai multi am auzit de persoana care se afla in spatele acestei firme, domnul Sebastian Ghita, fost deputat PSD (shorturl.at/gCEO1). Face afaceri bune cu statul zilele astea aceasta firma, mai ales prin achizitii directe.

Pe locul 10 se mai afla o firma cu legaturi dubioase. Firma e numita sugestiv ‘Best Achizitii SRL’. Numai luna asta au castigat contracte de peste 3 milioane de lei. Majoritatea prin achizitii directe, fara licitatii. Cine e in spatele firmei acesteia? O doamna pe nume Mihaela Neagu. Doamna Neagu face afaceri cu statul de foarte multa vreme. Ministere, agentii, autoritati, primarii, orice (shorturl.at/opxFG). A ajuns in politica gratie doamnei Monica Iacob Ridzi si a fost implicata in scandaluri de coruptie. De atunci doamna Ridzi a fost ministru si a fost condamnata pentru coruptie.

Pentru unii criza e o oportunitate. Vechea clasa politica functioneaza in continuare bine mersi”, scrie Nasui pe Facebook.

O alta firma dubioasa din Giurgiu, patronata de o bucatareasa, a intrat in vizorul autoritatilor dupa ce a obtinut un contract gras pentru achizitia de masti.

Seful Cancelariei premierului, Ionel Danca a anuntat joi ca Ministerul de Finante a ordonat Corpului de Control sa deschida o ancheta in cazul achizitiei de catre stat a 1,75 milioane de masti de la o firma aflata intr-o comuna din Giurgiu, care se ocupa cu vanzarea de produse alimentare, alcool si tutun, la un pret mediu de 32 de lei bucata, fata de un pret normal de 10 lei. „Specula si contractele abuzive” nu vor fi tolerate, a declarat Danca.

”Ne-a fost semnalat acest caz in mai multe situatii, in baza mai multor solicitari si in acest moment la Ministerul Finantelor Publice a fost dispus un control in acest caz, pentru a verifica modul in care s-a facut aceasta achizitie. Ceea ce vrem sa transmitem este ca suntem intr-o situatie de urgenta.

Evident ca prioritatea Guvernului este de a desfasura achizitii intr-un mod rapid de materiale sanitare, pentru a face fata eforturilor de limitare a raspandirii infectiilor cu coronavirus, insa nu vom tolera specula in astfel de situatii si contractele abuzive”, a declarat Danca la RFI.

Seful Cancelariei premierului spune ca situatiile de specula in perioada coronavirusului vor fi verificate si sanctionate: ”Deocamdata nu avem concluziile Corpului de Control, s-a dispus o ancheta a Corpului de Control la nivelul Ministerului Finantelor Publice in acest caz si cand vom avea concluziile, o sa putem comunica ce s-a intamplat. Semnalul pe care vrem sa-l transmitem este ca pot aparea diverse situatii de specula sau de achizitii abuzive si aceste situatii vor fi verificate si sanctionate. Nu avem nici o toleranta in aceasta privinta”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: