Mafia trece la atac. Oligarhul fugar Sor anunta ca incepe demersurile pentru suspendarea Maiei Sandu: „A facut genocid impotriva propriului popor”
Presedintele Partidului „SOR”, oligarhul fugar Ilan Sor, a anuntat vineri ca luni, 13 decembrie, partidul pe care il conduce va incepe procedura de impeachment impotriva presedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Sor a fost condamnat in 2017 la sapte ani si sase luni de inchisoare pentru escrocherie si spalare de bani.
Anuntul lui Sor vine dupa ce, prin decizia Curtii de Apel Balti, candidata Partidului SOR, Marina Tauber, a fost exclusa din cursa pentru Primaria Balti, iar turul doi al alegerilor a fost suspendat.
„Incepand cu ziua de luni, Partidul SOR initiaza procedura de impeachment impotriva presedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Inteleg ca multi vor spune acum ca nu ne ajung voturi in Parlament. Asa este. Dar mizez pe faptul ca multi deputati care au intrat in Parlament pe listele PAS, care au crezut in intentii sincere, care sunt oameni sinceri si de treaba, dar care astazi au vazut genocidul impotriva propriului popor, vor analiza atent si se vor gandi bine cum trebuie de votat in numele cetatenilor si in numele salvarii tarii. Vom lansa, de asemenea, o ampla campanie de colectare de semnaturi pentru a cere demisia doamnei presedinte”, a declarat Ilan Sor intr-un mesaj video.
„V-au adus la limita saracii, v-au calcat in picioare opinia, v-au furat votul. Ce trebuie sa se mai intample ca sa va convingeti ca puterii actuale nu-i pasa deloc de interesul oamenilor de rand? Cred ca este destul. Trebuie sa ne oprim si sa spunem STOP!”, a mai spus liderul Partidului SOR.
„In numele salvarii oamenilor, trebuie sa ne unim, sa nu ii permitem acestui Hitler pe tocuri sa acapareze tara”, a sustinut Sor.
Potrivit art. 89 din Constitutie, presedintele Republcii Moldova poate fi suspendat din functie in cazul savirsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Legii Supreme, presedintele Republicii Moldova poate fi suspendat din functie de Parlament, cu votul a doua treimi din deputati.
Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din deputati si se aduce, neintirziat, la cunostinta presedintelui Republicii Moldova. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa. Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea presedintelui.