Magazinul Olgutei Vasilescu intra in faliment. A fost deschis cu bani publici: „Vrem sa dam o lectie supermarketurilor”

politica

Magazinul „Autentic Romanesc” din Craiova, deschis de Primaria Craiova pe 8 iulie, este deja la un pas de faliment, anunta PressHub.

„Am luat legatura cu toti primarii de pe Valea Dunarii si ne-au promis ca se vor asigura sa avem aici produse de sezon. In aceasta piata se vor comercializa doar produse 100% romanesti la preturi accesibile pentru consumatori”, promitea, acum sase luni, Lia Olguta Vasilescu.

„Putem da o lectie supermaketurilor, sa aratam ca avem o piata a noastra”, declara reprezentanta Statiunii de Cercetare Dabuleni, potrivit Jurnalul Olteniei.

La numai 12 zile de la inaugurare, a venit si prima amenda pentru „Autentic Romanesc”. SC Piete si Targuri SRL Craiova a fost amendata cu 20.000 de lei de Protectia Consumatorului Dolj, in urma unei plangeri privind calitatea unui produs cumparat din magazinul „Autentic Romanesc” din incinta Pietei Chiriac, a scris in vara Stiri Craiova.

La sase luni de la inaugurarea cu fast, magazinul „Autentic Romanesc” nu a avut succes comercial. Produse de sezon au fost, dar nu in permanenta. Asta si pentru ca producatorii autohtoni nu prea s-au inghesuit in Piata Chiriac, asa cum constata Gazeta de Sud.

In consecinta, dupa sase luni, cand s-a facut bilantul, magazinul „Autentic Romanesc” a iesit pe minus.

Faptul ca proiectul nu a iesit asa cum se dorea a fost recunoscut chiar de catre Olguta Vasilescu.

„Magazinul ‘Autentic Romanesc’ nu merge foarte bine. Este motivul pentru care evaluam daca Piata Chiriac va ramane tot pentru producatori. Din pacate, producatorii din judetul Dolj au marfa foarte putina, adica au ceea ce produc in gradina, ajung aici la 7 dimineata si pana la 7.30 si-au vandut toata marfa.

Pana nu vom infiinta acele centre de colectare pe care vrea sa le faca acum Consiliul Judetean impreuna cu Universitatea din Craiova, ca sa fie marfa permanenta in piete, nu va putea sa functioneze aceasta piata doar pentru producatori.

Ne-am dorit acest lucru, toata lumea a cerut asta, daca facem un sondaj de opinie o sa vedeti ca 99% vor spune ca vor sa cumpere de la producatori, dar pe de alta parte nu se inghesuie in Piata Chiriac, care este special doar pentru producatori.

Magazinul Autentic are doar produse romanesti si cu toate astea nu e ceea ce am estimat noi si ceea ce am dorit sa se intample. Este o evaluare pe care Pietele trebuie sa o faca“, a afirmat Olguta Vasilescu, in ultima sedinta a Consiliului Local Craiova, conform Gazetei de Sud.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: