Magistrat de VARF din Germania: „Merkel a INCALCAT Constitutia lasand sute de mii de refugiati in tara”

uncategorized

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale a Germaniei, Michael Bertrams, a criticat politica dusa de cancelarul german Angela Merkel in ceea ce priveste refugiatii, relateaza Die Welt.

Bertrams o acuza pe Merkel de faptul ca e depasita de problema imigrantilor si, spune acesta, esta foarte posibil ca aceasta sa fi incalcat Constitutia.

„Cu de la sine putere, a lasat sute de mii de refugiati in tara. A fost plina de compasiune, insa nu a avut un plan bine pus la punct”, scrie Bertrams intr-un articol din Kolner Stadt-Anzeiger.

Se pune problema daca abordarea cancelarului german a fost vreodata legitima din punct de vedere constitutional. „Intr-o democratie reprezentativa, toate deciziile importante, mai ales cele cu un impact asupra bugetului, se afla in mainile celor alesi de popor”, scrie Bertrams, facand referire la deciziile Curtii Constitutionale Federale in ceea ce priveste cererile parlamentului de a trimite trupe armate peste granita.

Astfel de misiuni nu se pot face fara acordul parlamentului. „Daca detasarea a cateva sute de soldati in Mali se face doar cu acordul Bundestag-ului, atunci acest acord este necesar si cand vine vorba de primirea a cateva sute de mii de refugiati”, spune Bertrams. „Astfel, actiunile lui Merkel reprezinta un abuz de putere”, a accentuat acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: