Magistratii dau astazi decizia definitiva in cazul mafiotilor PSD de la Ploiesti. Insa Mircea Cosma si Vlad Cosma au plecat deja din tara

news

Magistratii instantei supreme vor pronunta luni decizia definitiva in dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Prahova Mircea Cosma a fost condamnat in prima instanta la opt ani inchisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani inchisoare. Ei sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrari in care beneficiar este Consiliul Judetean.

Mircea Cosmam si Vlad Cosma nu se afla astazi in tara. Digi24 anunta ca cei doi sunt in Italia, unde isi asteapta sentintele.

La ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a avut loc in 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzatiile si le-a prezentat magistratilor planse cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judetean Prahova.

„Resping toate acuzatiile. Judetului Prahova i se spune in gluma al 53-lea stat al SUA. Volumul de investitii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajati. Ar fi trebuit sa primesc o decoratie pentru asta”, a declarat Mircea Cosma in instanta.

La randul sau, fostul deputat Vlad Cosma a afirmat, la instanta suprema, ca nu ii este frica pentru ca dosarul are la baza probe false. La ultimul termen al procesului de la ICCJ a ajuns si Andreea Cosma, care a spus ca a venit pentru a-si sustine familia, dar si pe alti cetateni care au reclamat abuzuri ale procurorilor, precum Sebastian Ghita, care asteapta de la ea, in calitate de deputat, sa le apere drepturile.

Ea a spus ca are incredere in intelepciunea magistratilor instantei supreme, afirmand ca la prima instanta, care a dispus condamnarea lui Vlad si Mircea Cosma, era alta situatie – procurorul Mircea Negulescu era in functie, iar multor martori le era teama sa vorbeasca.

O noua inregistrare audio a lui Vlad Cosma a fost difuzata duminica seara de Antena 3, in care ar fi discutii intre procurori de la DNA Ploiesti si fostul deputat, acesta fiind invatat ce sa spuna in dosarul fostului primar al municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici.

In 1 noiembrie 2016, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar fiul sau, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de inchisoare, in timp ce omul de afaceri Razvan Alexe a primit o condamnare de doi ani si jumatate de inchisoare. In acelasi dosar, Daniel Alixandrescu, directorul Directiei „Patrimoniu” din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la sase ani de inchisoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: