Magistratii nu s-au speriat de intimidarile teroristilor mediatici ai PSD. Au iesit sa protesteze pe scarile Curtii de Apel – Video

news

Peste o suta de procurori, judecatori si alti magistrati protesteaza, duminica dupa-amiaza, pe scarile Curtii de Apel din Bucuresti.

Pe afisele purtate de magistrati sunt mesaje precum „Independenta justitiei”, „Respectarea avizului Comisiei de la Venetia” sau se solicita si evaluarea lui Tudorel Toader. Magistratii au fost aplaudati de cateva zeci de protestatari #Rezist care au venit sa-i sustina.

”Incercam sa atragem atentia Parlamentului si Guvernului ca Justitia este o putere independenta si asa trebuie sa ramana. In ultimul timp au fost adoptate acte normative care incalca prevederi internationale. Justitia si statul de drept sunt sub asalt in momentul de fata in Romania. Este un tel al politicienilor sa subordoneze magistratii. De o vreme vorbim de o singura putere in Romania – Guvernul. Sper ca ministrul Justitiei sa primeasca mesajul nostru si sa ne invite la o discutie”, a declarat judecatorul Cristi Danilet.

Chris Terhes, unul dintre invitatii de casa ai postului Antena 3, a cerut, cu cateva ore inainte de protest, ca fiecare dintre magistratii care participa sa fie fotografiat.

„Apel pentru cei din Bucuresti: pozati-i de aproape pe toti magistratii activisti care vor protesta in fata la CAB si puneti-le pozele pe internet, sa-i stie lumea si sa-i poata recuza. Activistul Cristi Danilet anunta ca magistrati din tara vor veni la Bucuresti sa protesteze in fata la CAB impotriva legilor justitiei si a Guvernului.

In fapt, o serie de magistrati – judecatori si procurori – din tara vor fi azi la Bucuresti pentru ca sunt examene pentru promovare. Din acestia unii vor si protesta. Pe aceasta prezenta la Bucuresti a mai multor magistrati au si mizat organizatorii protestului „spontan”.

Activistul Cristi Danilet a spus la Realitatea, sustin mai multe site-uri, ca deja doua legi de modificare a legilor justitiei au intrat in vigoare. Daca nu ar mai face activism pe net si ar citi drept si legi, Danilet ar fi aflat ca doar o lege a intrat in vigoare, cea care modifica Legea 304/2004.

Acesti magistrati politruci au mintea imbuibata de prostie, incat protesteaza pentru legi care ar fi in vigoare, cand de fapt nu sunt. Iar acestia judeca destinele oamenilor si pretind ca sunt independenti si impartiali. Oare prostia se inscrie la independenta sau la impartialitate?

Fac un apel celor care sunt in Bucuresti, au timp si isi doresc o justitie independenta, sa mearga in fata la CAB cand acesti magistrati politruci vor protesta si sa le faca poze de aproape la fiecare si sa-i puna pe internet, ca sa le putem afla numele”, a scris Terhes pe Facebook.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: