externe

Mai bine cu bani, decat mort. Rusilor care se predau li se ofera 40.000 de euro, anunta ministrul Apararii din Ucraina

Ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Resnikov, le-a promis marti bani si imunitate in fata legii soldatilor rusi care se predau, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

Fiecarui soldat rus care se preda i se promite astfel o suma care este echivalentul a 40.000 de euro, campanie finantata de industria IT internationala, noteaza aceasta agentie.

”Hotarati-va! Veniti fara arme, cu steagul alb!”, le-a transmis Resnikov pe Facebook soldatilor rusi angajati in invazia asupra Ucrainei.

”Oricine refuza sa fie un ocupant va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupantului – nu va exista mila!”, a completat ministrul ucrainean.

Daca soldatii rusi care se predau chiar vor primi bani, aceasta nu poate fi verificat. Conform Kievului, cel putin 200 de soldati rusi au fost capturati de la inceputul invaziei declansate joi. Au fost difuzate si inregistrari video de la interogatorii cu soldati rusi luati prizonieri, in care acestia spun ca credeau ca participau la manevre militare si nu au stiut ca urmau sa fie trimisi in Ucraina.

Exista si soldati ucraineni luati prizonieri de trupele ruse, conform Moscovei, printre ei fiind si 82 de militari care s-au predat pe Insula Serpilor.

Intre timp, in regiunea Sumi din nord-vestul Ucrainei a fost efectuat marti un prim schimb de prizonieri, transmite Reuters. Astfel, un ofiter rus capturat de trupele ucrainene a fost schimbat cu cinci combatanti ucraineni, a anuntat guvernatorul regiunii, Dmitro Jivitki.

In a sasea zi a razboiului din Ucraina, convoaie militare masive rusesti au fost observate din satelit indreptandu-se catre capitala Kiev, in timp ce al doilea oras al tarii, Harkov, a fost din nou bombardat, iar in sud trupele ruse au facut jonctiunea cu fortele separatistilor prorusi din estul Ucrainei.

Pregatindu-se pentru un posibil asalt asupra Kievului, armata ucraineana a amplasat un numar important de tancuri si camioane militare in partile de vest si de nord ale orasului, transmite AFP. O parte din locuitori au parasit capitala, dar multi dintre cei ramasi au sapat transee, au ridicat baricade si au pregatit inclusiv cockteiluri Molotov pentru a se apara.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

24 de secunde ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

3 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

3 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

2 ore ago

„Punem un oltean presedinte. Ciuca, presedinte” – seful campaniei electorale a PNL

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat sambata, la lansarea candidatilor liberali din Vrancea, ca partidul…

3 ore ago