Mai ceva decat Ciolacu. Citu se incurca in punctajele date de consilieri, acum o lauda pe Ioana Mihaila. In urma cu 4 zile spunea ca este „incompetenta”

politica

Premierul Florin Citu a laudat-o, miercuri seara, pe Ioana Mihaila, spunand ca „a facut treaba”. In urma cu doar patru zile, Citu spunea tot despre Ioana Mihaila ca este incompetenta.

„Cel mai simplu (pentru USRPLUS) era sa-mi propuna imediat un nou ministru al Justitiei, le-am spus atunci. Eu sunt un om responsabil. Asa s-a intamplat cu noul ministru al Sanatatii, care a facut treaba si am laudat-o. La fel cu ministrul Finantelor, am luat decizia si colegii de la USR au fost foarte fericiti si apoi a functionat”, a declarat Citu miercuri seara la Digi24.

Insa in urma cu doar patru zile, Citu spunea despre Mihaila ca a fost „incompetenta”. Sambata, la Oradea, Citu a acuzat ca la Ministerul Sanatatii au ramas nedistribuiti 480 de milioane de lei, bani ce puteau fi folositi, conform Legii bugetului de stat, pentru acoperirea cheltuielilor legate de vaccinare.

„Eu nu stiu de ce lumea incearca sa-si arate incompetenta pe ultima suta de metri. La rectificarea bugetara (…) se vede ca sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiti care sunt nedistribuiti. Acesti bani erau acolo, la Ministerul Sanatatii, iar daca cineva avea curiozitatea sa citeasca Legea bugetului aprobata la inceputul anului, vedea ca putea sa redistribuie banii pentru orice cheltuiala care tine de vaccinare in timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane”, a spus premierul, raspunzand unei intrebari referitoare la acuzatiile pe care i le-a adus ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

„Pana la urma nu o sa pot sa fiu ministrul fiecarui portofoliu. Exista ministri care sa fie responsabili pentru executia bugetara. (…) Interesant cum de fiecare data cand se pregatesc sa plece de la minister apar si problemele, nu inainte”, a mai declarat premierul, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca ii pare rau ca premierul Florin Citu „introduce sanatatea in lupta politica”.

„Imi pare rau ca premierul introduce sanatatea in lupta politica si fac un apel la responsabilitate, pentru ca eu, ca ministru al Sanatatii, nu vreau sa punem politica deasupra interesului pacientilor si a interesului public, in general. Sunt aici sa explic ceea ce domnul prim-ministru Citu a spus si astazi, la fel cum a spus si ieri, ca nu intelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplatiti de doua-trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune acum ca nu intelege cum s-a intamplat acest lucru, desi stia inca din aprilie ca banii alocati Ministerului Sanatatii nu sunt suficienti”, a afirmat Mihaila.

Ea a spus ca pe 28 aprilie, printr-o adresa inregistrata la cabinetul premierului, a prezentat situatia financiara a bugetului Ministerului Sanatatii.

Ministrul a subliniat ca i-a transmis premierului ca pentru personalul implicat in procesul de vaccinare este nevoie de suplimentare, „avand in vedere ca in Legea bugetului a fost specificat in mod expres plafonul ce putea fi cheltuit” cu aceasta destinatie.

Ioana Mihaila a mai afirmat ca premierul Florin Citu „stia” ca bugetul Ministerului Sanatatii pentru programele de sanatate si alte titluri „era la fundul sacului” iar situatia creata „se datoreaza doar iresponsabilitatii premierului”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: