Mai clar de atat nu putea fi spus. „Daca nu investim azi in educatie, vom investi maine in penitenciare”

news

Experienta romanilor cu guvernele PSD din ultimii doi ani pare ca le-a adus o claritate multora dintre ei. Daca are vreun merit PSD-ul este acela ca a aratat limpede si fara loc de interpretare legaturile directe intre coruptie si lipsa de educatie.

Acest lucru a fost evidentiat si la Summitul Romanian Business Leaders Summit, unde s-a vorbit joi despre importanta investitiilor in educatie.

„Daca nu investim azi in educatie, vom investi maine in penitenciare”, a avertizat Dragos Anastasiu, fondator Eurolines si membru RBL, in deschiderea evenimentului de astazi.

Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College, a moderat sesiunea „Educatia – cea mai sigura investitie in viitor” la care au participat Ligia Deca, consilier de stat in Administratia Prezidentiala; Dominica Petrovai, ; Lucian Cosinschi, director regional pentru Europa al Minerva Schools; Doru Castaian, profesor Merito 2018 si Theodora Cleja, Alumni Transylvania College.

„Venim dintr-o cultura punitiva si ne-am obisnuit sa ne concentram pe ce este gresit, ceea ce este extrem de daunator mai ales pentru copiii de pana in 12 ani”, a subliniat Dominica Petrovai, fondator Mind Education Health. In aceeasi logica a venit si observatia Theodorei Cleja, Alumni Transylvania College: „rolul educatiei este sa formeze caractere, nu sa produca academicieni”.

Editia a opta a RBL Summit 2019 s-a desfasurat pe parcursul a doua zile – 13 si 14 martie – si s-a axat pe descifrarea schimbarii si gestionarea incertitudinii din jurul nostru. Miercuri, la discutii a participat si Stefan Mandachi, suceveanul care a sa reusit sa adune in jurul sau intreaga tara, dupa ce a initiat protestul inedit „Romania vrea autostrazi”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: