MAI confirma ca Jandarmeria Romana are un nou comandant. Acesta provine din Teleorman

news

MAI confirma, intr-un comunicat oficial, ca noul sef al Jandarmeriei Romane este un militar nascut in Teleorman, colonelul Ionut Catalin Sindile.

„Incepand cu data de 15 august a.c., prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Romane, colonel Ionut Catalin Sindile, a fost imputernicit in functia de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.

Aceasta decizie a fost luata avand in vedere importanta sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, precum si necesitatea asigurarii, cu celeritate, a actului managerial.

Colonelul Ionut Catalin Sindile are 40 de ani si este nascut in judetul Teleorman. A absolvit Academia de Politie ‘Alexandru Ioan Cuza’, la arma jandarmi, in anul 2000 si are o experienta de 18 ani in Jandarmeria Romana. Ionut-Catalin Sindile are o relevanta activitate profesionala in cadrul Jandarmeriei Romane, inclusiv mai multe misiuni internationale sub egida Uniunii Europene”, se arata in comunicatul MAI.

Administratia Prezidentiala informa, marti, ca luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in ce priveste numirea definitiva a colonelului Sebastian Cucos in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane ar urma sa se realizeze abia dupa pronuntarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei Romane de la protestul din 10 august.

„Avand in vedere evenimentele din data de 10 august, din timpul protestului din Piata Victoriei, in care a fost implicata Jandarmeria Romana, se impune ca luarea unei decizii de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii privind numirea colonelului Cucos Gheorghe-Sebastian in functia de inspector general sa se realizeze dupa pronuntarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei Romane. In acest context, problematica in cauza poate fi supusa analizei si deciziei CSAT in cadrul unei viitoare sedinte, luand in considerare si concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, a informat Administratia Prezidentiala prin intermediul unui comunicat.

Comentarii: