„Mai da-le 100 de lei, Nicule”. Noua lege a pensiilor va fi prezentata de Olguta Vasilescu chiar in ziua marelui miting al Diasporei

news

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale anunta ca noul proiect al legii pensiilor va fi prezentat de ministrul Olguta Vasilescu in ziua de vineri, 10 august. Exact in ziua in care are loc mitingul care a bagat spaima in PSD.

Proiectul va fi publicat joi seara, de la ora 21.00, pe site-ul ministerului, urmand ca Olguta Vasilescu sa organizeze vineri o conferinta de presa in care va veni cu mai multe detalii despre marirea pensiilor.

Tot vineri, in Piata Victoriei din Bucuresti, va avea loc marele miting al romanilor din Diaspora. Acestia vor solicita demisia guvernului PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a mai anuntat ca statul va cheltui dublu pentru aplicarea noii legi a pensiilor fata de cat se cheltuie actualmente, precizand ca sunt bani pentru aceasta majorare.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca legea pensiilor va face dreptate pentru multi pensionari, veniturilor lor urmand sa se dubleze pana in 2021. „Noua lege a pensiilor va schimba lucrurile in bine pentru foarte multi pensionari, fiecare pensie va fi cel putin dublata in 2021. Cum se calculeaza? Valoarea punctului de referinta care este 75 se inmulteste cu numarul de puncte in perioada in care ai muncit si iti da pensia. Daca ai 40 de puncte acumulate inmultite cu 75, ceea ce foarte multi au, obtii o pensie de 3.000 de lei”, a explicat liderul PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: