MAI incearca sa o salveze pe Carmen Dan de ridicol. Ministrul s-a facut de ras in fata tuturor prefectilor

news

Ministerul Afacerilor Interne a facut precizari dupa ce ministrul Carmen Dan a intrebat autoritatile din judetul Buzau daca au verificat Intorsura Buzaului din punct de vedere al situatiei inundatiilor, moment in care a fost corectata si i s-a spus ca localitatea se afla in judetul Covasna. Potrivit Ministerului, aceasta s-a referit la depresiunea Intorsura Buzaului, nu la localitate, care se afla in competenta Administratiei Bazinale de Apa Buzau – Ialomita.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a intrebat duminica, intr-o videoconferinta cu autoritatile locale din judetele aflate sub avertizari meteorologice, daca autoritatile din Buzau au verificat situatia la Intorsura Buzaului. Raspunsul autoritatilor a fost ca localitatea se afla in judetul Covasna, nu in judetul Buzau.

„Ati verificat si Intorsura Buzaului?”, a intrebat Carmen Dan autoritatile din judetul Buzau.

In replica, i s-a spus ministrului ca Intorsura Buzaului este in judetul Covasna: „Doamna ministru, Intorsura nu este la noi, ci la Covasna”.

Ulterior, MAI a tinut sa faca cateva precizari.

„Referitor la discutiile din cadrul videoconferintei din aceasta dimineata, facem urmatoarea precizare: Zona Intorsura Buzaului, depresiunea si nu localitatea in sine, este in competenta Administratiei Bazinale de Apa Buzau – Ialomita /Sistemul de Gospodarire a Apelor Buzau si figureaza ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de catre Apele Romane”, a precizat MAI printr-un comunicat de presa.

In precizarea de presa se arata ca ministrul i-a solicitat prefectului de Buzau explicatii privind modul in care autoritatile au in atentie acea zona, si nu s-a discutat despre localitatea in sine, situata in judetul Covasna.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: