Mai marii UE au DECIS: Cati IMIGRANTI va trebui sa primeasca Romania. Mai multi decat ne asteptam

news

Romaniei i-ar reveni sa primeasca 6.937 de refugiati, conform cotei sale de 3,7%, potrivit unui plan care ar fi fost intocmit de lideri europeni in vederea distribuirii a 160.000 de refugiati pe continent, scrie site-ul tabloidului britanic Daily Mail joi, invocand un document „divulgat” in presa.

Refugiatii care au ajuns in Italia, Grecia si Ungaria ar urma sa fie distribuiti intre statele membre ale Uniunii Europene (UE), in functie de populatia si puterea economica a fiecarui stat in parte, scrie Mail Online, citat de Mediafax.

Astfel, Germania ar urma sa acorde azil unui numar de 35.000 de refugiati, Franta ar urma sa accepte 26.000, iar Spania – 16.000.

„Chiar si tari sarace precum Bulgaria si Romania ar urma sa accepte mii de familii”, comenteaza site-ul tabloidului britanic, subliniind ca Marea Britanie nu va accepta niciun refugiat.

lista

Consilierul prezidential Leonard Orban a declarat miercuri ca in Romania ar fi trebuit sa soseasca, in noiembrie, 1.700 de refugiati.

Londra – care a refuzat sa accepte aceste cote atunci cand au fost propuse initial, in mai, scrie site-ul – nu este obligata sa faca acest lucru, in pofida faptului ca este unul dintre cele mai populate si bogate state UE.

In cazul in care Londra ar accepta refugiati, potrivit cotei sale, ar trebui sa primeasca aproximativ 17.000 de oameni, adica 11% din total.

„Potrivit acestui document divulgat astazi (joi), in Ungaria se afla 54.000 de solicitanti de azil, in Italia 39.600, iar in Grecia 66.400”, scrie Mail Online.

Criza refugiatilor, fara precedent in Europa, a sporit presiunea asupra premierului britanic David Cameron sa deschida frontiera refugiatilor blocati in Franta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: