Mai multi candidati PSD il sfideaza pe Liviu Dragnea: „Initiativa privind definirea familiei este o MANIPULARE”

politica

Mai multi candidati ai PSD pentru Parlament s-au declarat impotriva initiativei Coalitiei pentru Familie de a organiza un referendum privin definirea familiei in Constitutie. Ei s-au pozitionat astfel impotriva pozitiei oficiale adoptate de presedintele PSD.

Trei candidati ai PSD, participanti la o conferinta organizata de mai multe asociatii care sustin drepturile minoritatilor sexuale, s-au declarat impotruva referendumului de modificare a Constitutiei astfel incat sa fie impiedicate casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

,,Consider ca e nevoie de mult mai multe dezbateri pe aceasta tema. Sustin egalitatea si sunt impotriva discriminarii, mai ales in textul Constitutiei. Probabil ca atunci cand va veni momentul sa votez acest referendum din pozitia de Parlamentar, va exista o dezbatere in interiorul partidului si vom analiza situatia. In acest moment, eu ca entitate votez nu’’, a declarat Sheila Abduraim, candidat PSD.

Un alt candidat PSD, Ciprian Necula, a spus ca initiativa Coalitiei pentru Familie este o „manipulare”.

,,Eu am criticat aceasta initiativa de la bun inceput, pentru ca am vazut-o ca pe o manipulare in spatiul public. Initiativa a pornit ca o incercare de a pune pe agenda o non-problema. Nu cred ca definirea familiei este o prioritate pentru Romania in acest moment. E important sa aiba loc o dezbatere. Din punctul meu de vedere, o astfel de initiativa nu trebuie sustinuta”, a declarat Ciprian Necula.

,,M-am exprimat deja in acest sens. Eu inca sunt parte din Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si am semnat deja, din partea institutiei, avizul de neconstitutionalitate a initiativei Coalitiei. Nu m-am razgandit. Voi vota nu”, a spus si un alt candidat PSD, Petre Florin Manole.

Conferinta a fost organizata de Asociatiile MozaiQ, TRANSform si Lindenfeld, fiind organizata imediat dupa marsul „Dumnezeu nu face politica”.

In urma cu o luna, presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea ca este de acord cu initiativa Coalitiei pentru Familie si il ataca pe Klaus Iohannis pentru ca a indemnat la „toleranta”.

”Eu sunt un om traditionalist. Daca pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt crestin-ortodox si eu vad familia formata dintr-un barbat si o femeie si, cand vrea Dumnezeu, si cu copii”.

El a adaugat ca legea fundamentala trebuie modificata, dar in mai multe puncte, nu doar referitor la familie.

”Pe de alta parte, o initiativa, un demers sustinut de milioane de romani nu poate fi tratat cu o asemenea batjocora, indiferent ce pozitie ai in statul roman”, a mai spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: