„Mai multi membri CSM sunt cercetati disciplinar”. Un judecator CSM anunta ca Victor Alistar, client Antena 3, are acces la informatii confidentiale

news

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, aufereaza intr-o postare pe facebook ca Victor Alistar, membru al CSM din partea societatii civile, beneficiaza de informatii confidentiale legate de actiunile Inspectiei Judiciare. In ultima perioada, Inspectia Judiciara a fost folosita pentru a-i initimida pe magistratii incomozi.

„Colegul Victor Alistar a aratat, pe un post de televiziune, ca ‘mai multi membri CSM sunt cercetati disciplinar’. Interesant. Nu cunosc ca vreun membru CSM sa fie instiintat, asa cum prevede legea, ca in urma verificarilor prealabile s-a inceput cercetarea sa disciplinara, faza separata in procedura disciplinara.

Daca este o confuzie, ar fi bine sa fie indreptata de catre colegul respectiv. Daca este adevarat, consider ca este o reala problema ca domnul Alistar cunoaste acest aspect chiar anterior persoanelor vizate, mai ales ca membrii societatii civile, cum este domnia sa, nu au atributii in materie disciplinara.

Iar procedura disciplinara se desfasoara, de catre Inspectia judiciara, potrivit principiului confidentialitatii”, a scris Bogdan Mateescu pe Facebook.

Inspectia Judiciara beneficiaza de o atentie speciala si din partea presedintelui PSD, Liviu Dragnea. El l-a criticat, luni, pe Tudorel Toader, acuzandu-l ca nu a dus la capat ordonanta care permitea actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul, precizand ca vrea sa aiba o discutie cu ministrul Justitiei si cu premierul Viorica Dancila pe subiect.

„Am vazut asta, am vazut si solicitarea ca sa se suspende imediat tinand cont de faptul ca este in Guvern. As fi fost foarte bucuros daca domnul ministru Toader ar fi incheiat si dus pana la aprobare ordonanta care ar fi permis actualei conduceri a Inspectiei Judiciare sa-si continue mandatul pana cand intra in vigoare noua lege si, ca multi alti colegi, oameni, pe care i-am vazut suparati, si eu sunt suparat pentru ca tocmai se pot pune sub semnul intrebarii niste anchete importante care sunt in derulare. Ma asteptam sa duca la capat aceasta procedura saptamana trecuta si pentru mine este ciudat si destul de greu de inteles de ce”, a declarat liderul PSD.

Intrebat daca va avea o discutie cu Tudorel Toader sau cu premierul si ministrul Justitiei, Liviu Dragnea a precizat: „Da. Eu vreau sa am o discutie pe tema asta. Vreau sa avem discutie pe tema asta cu cei trei mentionati”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: