Mai multi turisti aflati pe Transfagarasan, fugariti de ursul cu care incercau sa-si faca selfie-uri pentru a avea ce posta pe Tik Tok

news

turisti, urs, Transfagarasan, selfie, Tik Tok, atac

Desi autoritatile si salvamonistii nu inceteaza sa avertizeze asupra pericolului reprezentat de animalele salbatice din Carpati, o anumita categorie de „turisti” par total insensibili la asemenea avertismente. Ei sunt atat de dornici sa-si faca un selfie cu un urs, pentru a avea ce posta pe Facebook, Tik Tok sau Instagram, incat nu mai tin cont de pericolul la care se expun.

Din aceasta categorie de inconstienti fac parte si membrii unui grup aflat ieri pe Transfagarasan. La vederea unui urs masiv, pe  marginea drumului, acestia s-au oprit si au parasit masinile in care se aflau, apropiindu-se fara frica de animalul salbatic, fara sa tina cont ca printre ei se aflau si copii.

Dupa cum releva imaginile transmise de Observator, la un moment dat ursul renunta la comportamentul aparent inofensiv de pana atunci si se repede asupra „turistilor”. Unul dintre acestia este la un pas sa fie prins, dar, din fericire pentru el si din nefericire pentru planeta Pamant, ursul renunta la urmarire si ii lasa pe amatorii de selfie in plata Domnului. S-o fi temut domnul urs ca prostia poate fi contagioasa?

De altfel, nu este prima data cand au loc asemenea scene pe Transfagarasan. Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania si din Europa, acesta a inceput in ultimii ani sa fie cunoscut si pentru prezenta ursilor care stau la marginea drumului.

Numarul sesizarilor din judetul Arges a crescut in fiecare an si apar tot mai multe cazuri de turisti atacati de ursi, dupa ce opresc si ii fotografiaza sau le dau de mancare, desi risca sa fie amendati. Cel mai recent caz mediatizat a fost pe 6 august, cand un motociclist din Bosnia si Hertegovina a vrut sa hraneasca un urs din mana. Barbatul a scapat la limita. Autoritatile recomanda turistilor sa evite contactul cu animalele salbatice si sa nu le hraneasca, insa unii turisti nu tin cont de aceste sfaturi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: