Ceva mai penibil nu exista. Speriat ca l-a suparat pe Dragnea pentru ca l-a cotat cu 8% in sondaje, Pieleanu revine cu precizari

politica

Sociologul Marius Pieleanu revine cu precizari dupa ce presa a prezentat un sondaj realizat de compania sa care il pozitiona pe Liviu Dragnea la 8% in preferintele alegatorilor PSD-ALDE pentru Presedintia Romaniei.

„Grupul de Studii Socio Comportamentale AVANGARDE a realizat o cercetare incheiata acum zece zile in judetul Dolj, al carui chestionar a continut si doua intrebari referitoare la preferintele publicului din judet privind candidatii la Presedintia Romaniei din partea aliantei de guvernare.

Prima intrebare referitoare la aceasta tema a fost: ‘Din punctul dumneavoastra de vedere, PSD si ALDE ar trebui sa aiba un candidat unic la alegerile prezidentiale?’. 22% dintre respondenti au spus ca ‘DA’, ar trebui sa aiba un candidat unic. Din randul acestora, din cei 22% care au spus ca ar trebui sa fie un candidat unic, marea lor parte, mai mult de doua treimi, erau votanti ALDE. Drept urmare, atunci cand am pus intrebarea ‘Cine ar trebui sa fie acesta?’, 48% au raspuns, in mod natural, ca ar trebui sa fie Calin Popescu-Tariceanu. Subliniez insa faptul ca respondentii la aceasta intrebare au fost prevalenti votanti ALDE. In mod evident, daca am fi intrebat votantii PSD pe cine prefera candidat unic, probabil ca, in proportie de 90%, ar fi raspuns: Liviu Dragnea”, a declarat Pieleanu pentru DC News.

Potrivit unui sondaj realizat in perioada 1-19 martie, de Avangarde, la comanda ALDE Dolj, cu privire la intentia de vot in perspectiva alegerilor prezidentiale din 2019, Calin Popescu Tariceanu a fost creditat de 48% dintre cei chestionati, fata de 8%, cat a primit Liviu Dragnea (fiind vorba de cei care cred ca e nevoie de un candidat comun al PSD si ALDE).

Cetatenii intervievati au fost intrebati daca, din punctul lor de vedere, ALDE si PSD ar trebui sa aiba un candidat unic la prezidentialele de anul viitor. Rezultatele au fost urmatoarele: 39% – nu ma intereseaza; 25% – candidati separati; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu raspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost intrebati cine ar trebui sa fie acesta. Iata rezultatele: Calin Popescu Tariceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu stiu/nu raspund – 40%, scrie Gazeta de Sud.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: