Mai scump si mai prost, afaceri PSD-iste cu epidemia. Un ONG a luat un aparat de 20 de ori mai performant decat cel achizitionat de CJ Galati

politica

Presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea (PSD), a anuntat triumfator, in urma cu cateva zile, ca a achizitionat un aparat de testare pentru COVID-19 cu 75.000 de euro. Aparatul este insa si mai scump si mai slab performant decat unul luat de un ONG din Iasi.

„Facem toate eforturile posibile sa montam in cel mai scurt timp acest echipament medical care va depista noul coronavirus. Astazi am semnat contractul cu furnizorul, iar in cateva zile aparatul va fi montat in laboratorul Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Vom sti mult mai repede cine este infectat cu acest coronavirus, iar persoanele care au intrat in contact vor putea fi depistate si izolate mult mai repede, ceea ce inseamna ca lantul de transmitere a acestui coronavirus va fi intrerup mult mai devreme. Aparatul medical poate face pana la 12 teste in acelasi timp, iar timpul de analiza este de doua ore si jumatate”, a declarat Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati, pe 18 martie.

Pretul aparatului este 345.000 lei si face doar 27 de teste pe zi,  in jur de 9.000 de teste pe an.

Un ONG din Iasi a reusit sa cumpere insa un aparat mai ieftin si de 20 de ori mai performant. Casa Share a adus in judet un aparat care face 450 de teste pe zi, pe care l-a achizitionat cu 55.000 de euro. Adica cu 20.000 de euro mai putin fata de cel cumparata de CJ Galati.

„Vesti pozitive. Am zis ca fac si am facut! Vorbele mele sunt faptele. Aparatul de testare, care o sa faca 450 teste pe zi, momentan se fac DOAR 50 de teste pe toata zona Moldovei, a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase. Fara ajutorul vostru, al tuturor, acest lucru nu ar fi fost posibil! Asa ca primul lucru pe care-l fac, este sa va MULTUMESC VOUA tuturor!”, se anunta pe pagina Casa Share.

Recent, seful PSD Marcel Ciolacu s-a laudat pe Facebook cu faptul ca „administratiile locale conduse de PSD au inteles importanta vitala a testarii masive a populatiei si au cumparat aparate de testare pentru depistarea COVID-19”.

Mai mult despre:


Comentarii: