Mai tineti minte? Analistul Bogdan Chirieac: „Klaus Iohannis nu prinde turul 2. Bomba serii”

analize

Analistul Bogdan Chirieac, prezent zilnic la Antena 3 si Romania TV, a declarat in mai multe randuri in acest an ca presedintele Iohannis nu va intra nici macar in turul doi al prezidentialelor.

„Cu siguranta, Liviu Dragnea va intra in turul doi al alegerilor prezidentiale, daca el va fi candidatul PSD. Mai departe, nu stiu cu cine va lupta acolo. Opinia mea este ca astazi, cand vorbim, Klaus Iohannis nu ar intra in turul al doilea. Este foarte probabil sa apara cineva din zona #Rezist”, sustinea Chirieac la Antena 3 in martie 2019. (Sursa)

In aprilie, Chirieac a revenit cu acest anunt, ca sa fie bine inteles.

”Fiindca a tacut prea mult presedintele, de prea multa vreme nu s-a implicat in viata Romaniei. Daca s-a implicat, a facut-o de partea unei minoritati vocale, care nu reprezinta, nici pe departe, vointa poporului. Profesorul Pieleanu probabil ca are si date. Spune ca de parte stanga va intra PSD-ul, iar pe partea dreapta va fi o mare inghesuiala si se va putea intra cu 15 – 18%. Deci va fi presedintele Iohannis, Ciolos, doamna Kovesi, Liviu Plesoianu, care e de stanga, dar e foarte apropiat de tineri si are foarte mare impact pe retelele sociale si sa vedem ce mai iese pana atunci. Lumea mai uita de Ciolos si dezastrul guvernarii sale si, in orice caz, au acest refuz fata de Klaus Iohannis. Daca va dori sa candideze, mi-e teama ca nu va intra in turul doi”, spunea Chireiac tot la Antena 3. (Sursa)

In iulie 2019, site-ul patronat de Chirieac anunta „bomba serii”: „Chirieac nu-l vede pe Iohannis in turul doi!”.

”’Eu cred ca doamna Dancila va candida la functia de presedinte al Romaniei. Clar! Si eu cred ca doamna Dancila va intra in turul al doilea. Eu asta va spun! Si mai cred ca va intra cu Barna sau Ciolos, adica USR-PLUS’, a declarat Bogdan Chirieac in direct la Romania TV. Scenariul analistului politic Bogdan Chirieac il exclude pe actualul presedinte din turul doi al alegerilor prezidentiale”, scria DC News.

Pe 7 octombrie, cu numai o luna inainte de alegerile prezidentiale, Chirieac a sustinut din nou ca Iohannis nu are sanse sa intre in turul doi.

„Pro Romania a luat cei mai multi parlamentari de la PSD iar PSD-ul nu cred ca doreste in mod real sa treaca aceasta motiune (motiunea de cenzura). Desi in momentul in care ea ar trece, cred ca solutia democratica, normala si curata este ca doamna premier Dancila sa se retraga imediat si sa isi prezinte demisia. Domnul presedinte Iohannis va trebui sa nominalizeze un premier inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale. Poate un anunt in acest sens ar ajuta. Va asigur ca daca presedintele Iohannis se va duce in Parlament pana in 10 noiembrie, sansele domniei sale de a intra in turul II se diminueaza enorm.

In momentul in care o elimina pe doamna Dancila va fi un curent cu efecte dezastruoase usor de propagat pe retelele de socializare de a scapa de toata lumea, sa vina altii noi. Motiunea se poate intoarce si impotriva domnului Iohannis”, sustinea Chirieac la Romania TV. (Sursa)

Klaus Iohannis nu numai ca aintra in turul doi, dar a si castigat alegerile prezidentiale cu un scor mai mare decat cel obtinut in 2014.

Citeste si: Cea mai mare umilinta pentru PSD. Iohannis a obtinut mai multe voturi decat in 2014, dupa „5 ani in care nu a facut nimic”

Mai mult despre: ,

Comentarii: